Vágólapra másolva!
A portugál másodosztályban szereplő Oliveirense a közösségi oldalán számolt be róla, hogy szerződést hosszabbított az 56 éves Miura Kazujosival, aki minden idők legidősebb profi futballistája.

A „Kazu királynak" becézett japán focista télen igazolt kölcsönbe az Oliveirense együtteséhez a szintén másodosztályú japán Yokohama FC-től. Az 56 éves támadónak azonban esze ágában sincs visszavonulni, ugyanis a kölcsönszerződés lejártával a portugál klub ismét lehetőséget adott neki a folytatásra, amivel élt is, így pályafutása 39. idényét kezdheti majd meg.

Kazujosi tavasszal 3 mérkőzésen lépett pályára a portugál másodosztályban és egy gólpasszt jegyzett.

Az Oliveirense karrierje 16. klubja, Portugália pedig a hatodik ország, ahol játékosként megfordult. Februárbn ünnepli majd az 57. születésnapját.

Miura Kazujosi marad a portugál másodosztályban Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Masanori Inagaki

A japán támadó 1986-ban a brazil Santosban kezdte pályafutását profiként, majd több brazil és japán együttesben is megfordult. Európában az olasz Genoában és a horvát Dinamo Zagrebben játszott, de Ausztráliában a Sydney FC együttesében is szerepelt. A japán válogatottban 89 meccsen jutott szóhoz, és 55 gólt szerzett 1990 és 2000 között, amivel a nemzeti csapat történetének második legeredményesebb futballistája. A legendás támadó egyébként a japán élvonalban is tart egy rekordot, ugyanis ő a liga legidősebb gólszerzője.