Felesége újabb információkat közölt az agyvérzéssel kórházba került focilegendáról

RB Leipzig vs Ajax Amsterdam - soccer friendly FOOTBALL soccer friendly Edwin van der Sar
Former goalkeeper, now Ajax general director, Edwin van der Sar, pictured at the soccer friendly between RB Leipzig and Ajax Amsterdam in Ferreiras, Portugal, 7 January 2017. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A múlt héten agyvérzéssel egy spliti kórházba került Edwin van der Sar állapotáról egykori csapata, az Ajax számolt be, a korábbi labdarúgókapus felesége, Annemarie engedélyével.

Az 52 éves, korábbi 130-szoros holland válogatott focista nyaralás közben, július 7-én egy étteremben lett rosszul. Néhány nappal később kiderült, hogy Edwin van der Sar állapota stabillá vált, de továbbra is az intenzív osztályon maradt.

A holland Ajax, ahol Van der Sar idén májusig vezérigazgatóként dolgozott, szombaton délelőtt a kapus feleségének köszönhetően a közösségi oldalán újabb híreket osztott meg a legendás kapus állapotáról.

A bejegyzés szerint pénteken

Edwin van der Sart hazaszállították Splitből Hollandiába, egy másik kórház intenzív osztályára, ahol továbbra is vizsgálni fogják. A korábbi kapus állapota továbbra is stabil, nincsen életveszélyben és kommunikatív.

A többek között a Manchester Unitednél is megfordult exfocista családja a háláját fejezte ki a spiti kórház személyzetének a tetteikért, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan már Van der Sar felépülésére koncentrálhatnak.

Van der Sar 2011-es visszavonulásáig az Ajaxban, a Juventusban, a Fulhamben és a Manchester Unitedben futballozott. Az Ajaxszal 1995-ben, az MU-val 2008-ban Bajnokok Ligáját, majd Interkontinentális Kupát, illetve klubvilágbajnokságot nyert. Előbbi alakulattal 1992-ben UEFA Kupa-győztes volt. Négyszeres holland és angol bajnok, 130-szor lépett pályára a holland válogatottban, amellyel 2000-ben és 2004-ben Eb-harmadik volt.