Elárasztották a gyalázkodó kommentek a Manchester United kirúgott focistájának esküvői fotóit

fbl Vertical
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea celebrates as he holds the golden glove trophy at the end of the English Premier League football match between Manchester United and Fulham at Old Trafford in Manchester, north west England, on May 28, 2023. Manchester United wins 2 - 1 against Fulham. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
David de Gea a hétvégén házasodott össze elbűvölő menyasszonyával, Edurne Garciaval, éppen azután, hogy hivatalosan munkanélkülivé vált. Ennek aprópóján elárasztották a gyalázkodó üzenetek a közösségi oldalát.

A 32 éves spanyol kapus szerződése június 30-án, pénteken éjfélkor lejárt, azaz hivatalosan már nem áll a Manchester United alkalmazásában. De Gea a hétvégén Spanyolországban tartózkodott, mivel Menorca szigetén szombaton összeházasodott menyasszonyával, Edurne Garciával, amiről a kapus néhány képet is megosztott a közösségi oldalán.

- írta De Gea az Instagramon.

A jókívánságok hamar elözönlötték a bejegyzést, a manchesteri klub pedig az elsők között gratulált a párnak. A dühös manchesteri szurkolóknak azonban több se kellett, a MU kommentje alatt vágtak vissza, amiben felrótták az angol rekordbajnoknak, hogy "szörnyen bántak" a 45-szörös spanyol válogatott kapussal.

A dühös szurkolók azonban hamarosan reagáltak erre a megjegyzésre, miközben felrobbantották a klubot, és azt állították, hogy "nem szégyellték magukat" a szerződéses helyzet közepette.

- írta egy rajongó az Instagramon.

"Vicc" – jegyezte meg a másik szurkoló.

– jegyezte meg egy negyedik drukker.

"Ez a klub nem szégyelli magát... annyira tiszteletlen volt vele szemben!" - olvasható a Manchester United bejegyzése alatt, ahová szombat óta csaknem 180 dühös komment érkezett.

A szurkolók kiálltak David de Gea mellett Forrás: AFP/Adrian Dennis

Angol sajtóhírek szerint a spanyol kapus szívesen maradna az Old Traffordon, még a drasztikus fizetéscsökkentésbe is belement, sőt múlt héten alá is írta a jóval kevesebb fizetést jelentő szerződését, azonban a Manchester United az utolsó pillanatban mégis visszavonta az ajánlatot, mert a klub rájött, hogy nem ér nekik ennyit a 2011-től a klubot erősítő kapus. Erik ten Hag vezetőedző az Inter kapusával, André Onanával erősítene, de a klubnál amolyan B-tervként arra kérték a spanyolt, hogy várjon türelemmel, és ne szerződjön egyelőre más csapathoz. De Gea előtt így most két út áll, vagy belemegy egy újabb bércsökkentésbe, vagy elfogadja a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató al-nasszr ajánlatát, és hozzá méltó fizetésért cserébe Szaúd-Arábiába igazol.

De Gea 545 meccsel klubrekordot állított fel kapusként, ezzel felülmúlva az 1968-as Európa Kupa-győztes legenda, Alex Stepney csúcsát, ráadásul ő volt az egyetlen megmaradt tagja a Manchester United utolsó bajnokcsapatának, amely 2013-ban még Sir Alex Ferguson irányításával hódította el a PL-t. De Gea emelett a 2022/23-as szezonban is elnyerte az Aranykesztyű-díját, miután 17 kapott gól nélküli mérkőzést hozott le a Premier League-ben, így a 2017–2018-as idény után másodszor kapta meg a legjobb kapusnak járó elismerést.