Történelmet írt a Dárdai család a Bundesliga 2. első fordulójában

Fortuna Dusseldorf - Hertha BSC Sports 2. Bundesliga soccer Horizontal GESTURES
29 July 2023, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer: 2nd Bundesliga, Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC, Matchday 1, Merkur Spiel-Arena. Hertha coach Pal Dardai looks ahead to the match. Photo: Marius Becker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombat este a Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC számára is megkezdődött a német másodosztályú bajnokság. A Bundesliga 2. első fordulójában a Hertha 1-0-ra kikapott a Fortuna Düsseldorf otthonában.

A Hertha a Düsseldorf otthonában kezdett, Dárdai Pál pedig a kezdőve jelölte három közül az egyik fiát, Dárdai Mártont, majd csereként még az első félidőben beállt Palkó is, aki a sérült Winklert váltotta.

Az első félidőben egyik csapat sem tudott kaput eltaláló lövést megereszteni, de a második félidőben ez hamar megváltozott: egy jó beadás után Daniel Ginczek fejelt a berliniek kapujába.

Dárdai Pál csapata a kép ellenére nem kezdett jól Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A hajrában beállt a mindössze 17 éves, német U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence is, így történelmet írt a Dárdai család, ugyanis a német profi fociban még soha nem fordult elő, hogy egyszerre három testvér volt a pályán, pláne nem úgy, hogy az édesapjuk volt a csapat edzője.

Az eredményen egyik Dárdai sem tudott már változtatni, így 1-0-s vereséggel kezdte a bajnokságot a Hertha.