Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi azt mondta, a francia világbajnok Kylian Mbappé semmiképpen sem távozhat jövő nyáron ingyen, ezért két hetet kapott arra, hogy döntsön a jövőjéről.

A 24 éves Mbappe a szerződésének utolsó évébe lépett, és a múlt hónapban azt mondta, hogy még egy szezont marad a francia klubnál, de nem fogja meghosszabbítani a 2024 nyarán lejáró szerződését. Nasszer al-Kelaifi azonban kizárta annak lehetőségét, hogy a francia válogatott játékos jövőre szabadon távozzon a PSG-től, és azt mondta, hogy az ajtó nyitva áll előtte, ha úgy dönt, hogy nem ír alá új szerződést.

– idézi a Le Parisien a francia csapat elnökét.

A Paris Saint-Germain elnöke ultimátumot adott Kylian Mbappénak Forrás: AFP/Franck Fife

„Nagyon megdöbbentett, amikor megtudtam, hogy ingyen akar távozni.

Ez nagyon kiábrándító, mert Kylian egy fantasztikus fiú, egy igazi úriember, és ingyen távozni, gyengíteni a legnagyobb francia klubot, ez nem rá vall.

Amikor megkaptam ezt az információt, megdöbbentem és csalódott voltam" – folytatta Nasszer al-Kelaifi.

„Ezért kell döntenie a jövő héten, vagy legfeljebb két héten belül. És ha nem akar új szerződést kötni, akkor az ajtó nyitva áll. Ez így van vele és mindenki mással is.

– tette hozzá a katari sportvezető.

Mbappe a 2022/23-as szezonban 34 bajnoki mérkőzésen 29 gólt szerzett, ezzel az ötödik bajnoki címét nyerte a PSG-vel, összességében pedig hatodikat.

A 24 éves támadó 260 meccsen 212 gólt lőtt a Paris Saint-Germainben, ezzel már most a klub történetének legeredményesebb játékosa, ráadásul a legutóbbi öt szezonban sorozatban ötször nyerte el a gólkirályi címet a Ligue 1-ben.