A Real Madrid sztárja megalázta a kirúgott csapattársát

fbl Horizontal
(From L) Real Madrid's French defender Raphael Varane, Real Madrid's Brazilian forward Rodrygo, Real Madrid's Belgian forward Eden Hazard and Real Madrid's German midfielder Toni Kroos warm up before the UEFA Champions League group A football match between Galatasaray and Real Madrid on October 22, 2019 at the Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid 103 millió euróért leigazolta a Borussia Dortmund angol válogatott középpályását, Jude Bellinghamet. Az átigazolásról megkérdezték a klub ötszörös BL-győztes játékosát, a német világbajnok Toni Kroost, aki üdvözölte az angol focista érkezését, de közben beszólt az idény végén elküldött belga támadónak, Eden Hazardnak.

Kroos üdvözölte Bellingham érkezését, de hangsúlyozta, hogy a középpályásnak lesz mit bizonyítania a 103 millió eurós árcédulával, aki ezzel a klub történetének második legdrágább játékosa lett.

Az első helyen viszont a belga válogatott Eden Hazard áll, akiért 2019 nyarán 115 millió eurót fizetett ki a Real Madrid, és finoman fogalmazva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezt pedig Kroos is megemlítette Bellingham érkezése kapcsán.

De kezdjük a pozitív oldalról. Ha ez most már egy megkötött üzlet, akkor üdv Madridban" – mondta Toni Kroos az Einfach mal Luppen podcastban, majd Hazard cikizése után Bellinghamet is méltatta kicsit.

Hazard sokszor súlyfelesleggel játszott Madridban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

"A korához képest nagyon fejlett, top játékos, akit sok csapat akart. Ha a Real Madrid ennyi pénzt kifizet, akkor bízom benne, akkor ez egy jó transzfer. Nem sok Dortmund-meccset láttam ebben a szezonban, ezért nem tudok rendesen értékelni, de

Ha nem, akkor nem" – tette hozzá a 33 éves középpályás.

Bellingham az angolok egyik legjobbja volt a világbajnokságon Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ken Satomi

Bellingham 2020-ban igazolt a másodosztályú Birminghamtől a Borussia Dortmundhoz 25 millióért. 2021-ben Német Kupát nyert, a bajnokságban pedig a legutóbbi két idényben ezüstérmet szerzett a BVB-val.

A májusban zárult szezonban a játékostársak a szezon legjobb játékosának választották a Bundesligában.