Lewandowski egy szintre került Messivel és Ronaldóval

Real Betis v FC Barcelona - LaLiga Santander soccer Real Betis FC Barcelona LaLiga Santander Robert Lewandowski centre-forward Barcelona Poland LaLiga Santander Estadio Benito Villamarin Seville Jose Breton/Pics Action/NurPhoto Horizontal SPORT FOOTBALL P
Robert Lewandowski centre-forward of Barcelona and Poland gestures during the LaLiga Santander match between Real Betis and FC Barcelona at Estadio Benito Villamarin on February 1, 2023 in Seville, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyel válogatott és az FC Barcelona erőssége, Robert Lewandowski lett a harmadik olyan labdarúgó a XXI. században, aki a klubcsapataiban és a nemzeti együttesben szerzett találatait együtt véve elérte a hatszáz gólos határt - írta csütörtökön az IFFHS.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet értékelésében kiemelte, hogy a lengyel csatárnál korábban csak a portugál Cristiano Ronaldo és az argentin Lionel Messi volt képes hatszáz gólra.

A 39. életévében járó Ronaldo 2017. június 3-án volt 600. alkalommal eredményes, a 36. születésnapját most szombaton ünneplő Messi 2018. március 4-én érkezett el a mérföldkőhöz, míg Lewandowski az e heti Európa-bajnoki selejtezőn vette be az ellenfél kapuját karrierje során hatszázadszor.

A lengyel kiválóságnak ennek ellenére nem volt oka örömre, mivel gólja dacára a nemzeti együttes kedd este 3-2-re kikapott Moldova legjobbjaitól idegenben.

Lewandowski 79 gólnál jár a válogatottban Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik

Az IFFHS anyagában kitért rá, hogy Lewandowski a lengyel élvonalban debütálva 2008 júliusában a Lech Poznan csapatában szerezte első gólját, klubszínekben - a Borussia Dortmund, a Bayern München, 2022 óta pedig a Barcelona játékosaként - eddig 521 találatot jegyzett, a válogatottban pedig 79 gólnál tart.