Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a rendőrség őrizetbe vette pénteken Christophe Galtiert, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, akit korábban rasszista vádakkal rágalmaztak.

Áprilisban robbant a botrány, amikor Christophe Galtier-ről megdöbbentő dolgokat állított az OGC Nice egykori sportigazgatója, Julien Fournier. A sportvezető a 2021/22-es idényben együtt dolgozott Nizzában a francia edzővel, akit

azzal vádolt meg, hogy diszkriminatív, rasszista és iszlamofób kijelentéseket tett, ugyanis állítása szerint a PSG jelenlegi trénere azt mondta neki, hogy „nem lehet ennyi fekete és muszlim a csapatban".

A beszélgetésük részleteit e-mailben küldte el a Nice tulajdonosának, ám a szóban forgó levél tartalma kiszivárgott. Galtier határozottan tagadta akkor a vádakat, és úgy döntött, hogy rágalmazás miatt jogi útra tereli az ügyet.

Christophe Galtier napjai megvannak számlálva a PSG-nél Forrás: AFP/Franck Fife

Az üggyel kapcsolatban rendőrségi nyomozás indult, több játékost és érintett személyt, köztük Jean-Pierre Rivère klubelnököt is kihallgatták a nyomozók. Pénteken a francia sajtó aztán arról számolt be, hogy a rasszizmussal vádolt edzőt és a fiát, John Valovic-Galtier tanácsadót a rendőrség őrizetbe vette. A következő 24 órában derül ki, hogy vádat emelnek-e az 56 éves szakember ellen, aki már nem sokáig marad a PSG edzője, ugyanis sajtóhírek szerint a párizsi klub mindenben megállapodott új vezetőedzjével, Luis Enriquével.