Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott fennállása 1000. hivatalos mérkőzésén 3–3-as döntetlent játszott Ukrajnával Brémában.

Szerhij Rebrov együttese története során először győzhette volna le a négyszeres világbajnokot, de a hosszabbításban összehozott tizenegyes meghiúsította a győzelmüket - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Már a hatodik percben nem volt szerencséje az ukrán csapatnak, Marius Wolf lövésébe Füllkrug tette bele a lábát, így a németek megszerezték a vezetést. Nemsokkal később Olekszandr Timcsik remek ütemben ugratta ki Viktor Cihankovot, aki a szöget zárni igyekvő Trapp mellett a hosszú sarokba lőtt.

A 25. percben szép akció végén Mihajlo Mudrik vette célba a német kaput, a labda Antonio Rüdiger lábáról pattant a hálóba. A második félidőben Artem Dovbik elvette a labdát a saját tizenhatosán belül bizonytalankodó Gintertől, majd a második hullámban érkező Cihankovhoz passzol, a Girona csatára pedig higgadtan értékesítette a ziccert.

Nagy csata folyt a pályán Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

Sokáig úgy tűnt, hogy az ukránok kontroll alatt tartják tartják a mérkőzést, amikor szinte a semmiből szépített a hazai csapat. A 83. percben Rüdiger magas indítását fejjel szelidítette meg a szünetben beálló Kai Havertz, majd az őt őrző védő minden igyekezete ellenére elgurította a labdát Trubin mellett.

A csattanó a ráadás első percére maradt, Havertz kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Joshua Kimmich váltott gólra – elmaradt a történelmi ukrán siker.