Vágólapra másolva!
Mozgalmasan telik a nyár a sportvilágban, így kedden is rengeteg emlékezetes, megdöbbentő és nagy visszhangot kiváltó esemény történt a hazai és a nemzetközi porondon. Amennyiben lemaradt volna a legfontosabb történésekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

Dunai Ede (az olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Dunai III. Ede fia) könyvert írt a Vasas és a magyar labdarúgó-válogatott egykori játékosáról, Várady Béláról, aki a magára hagyott magyar futballgeneráció egyik legismeretebb alakja volt.

A sporttörténelemben először Budapesten rendezik meg az atlétikai világbajnokságot, amit természetesen Amerikában is nagy figyelemmel követnek majd, hiszen rengeteg sportolójuk indul a világeseményen. Ennek kapcsán az egyik amerikai oldal elismerően méltatta a budapesti atlétikai vb-t, amit augusztus 19. és 27. között rendeznek.

Francia sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé nem szeretné meghosszabbítani a 2024-ben lejáró szerződését a PSG-vel, ezért a párizsi sztárcsapat már idén nyáron eladhatja legnagyobb sztárját. A francia csatár jövőjével kapcsolatban nagy a zűrzavar, mert később a 24 éves támadó a közösségi médiában jelezte, hogy esze ágában sincs távozni.

Sok a bizonytalanság Kylian Mbappé jövőjét illetően Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

A történelmi triplázást elérő Manchester City norvég sztárja, Erling Haaland félmeztelenül táncolt az esőben a nyitott tetejű csapatbuszon, a jelenetsor pedig valósággal felrobbantotta az internetet.

Szvoboda Bence, a tízszeres magyar bajnok motokrosszversenyző a cseh bajnokság vasárnapi futamán szenvedett borzalmas balesetet, és élet-halál között lebeg. A csapata kedden bejelentette, a magyar versenyzőnek nincs esélye megnyernie ezt a csatát.