Messi már a következő világbajnokságról beszél

Football / Lionel Messi transfers to Inter Miami CF Club Internacional de Fútbol Miami soccer SPO ports USA U.S. America U.S.A. Horizontal
Messi miután az argentin csapattal megnyerte a világbajnokságot
Vágólapra másolva!
Csütörtök délelőtt a vb-győztes argentin válogatott Pekingben játszik barátságos mérkőzést az ausztrál csapattal. A találkozó előtt Lionel Messi, az argentinok hétszeres aranylabdás támadója nyilatkozott a kínai Titan Sportsnak, és elmondta, ott lesz-e a 2026-os világbajnokságon.

A katari labdarúgó-világbajnokságon a hétszeres aranylabdás Lionel Messi a csúcsra ért, hiszen vb-győzelemre vezette csapatát, és megszerezte az egyetlen trófeát, ami eddig hiányzott a gyűjteményéből. A vb után sokan biztosak voltak benne, hogy a torna legjobb játékosának megválasztott Messi visszavonul a nemzeti csapattól, ő azonban hangsúlyozta, hogy nagyon élvezi a játékot. Ennek kapcsán merült fel a kérdés az argentin válogatott pekingi túráján, hogy vajon Messi ott lehet-e a 2026-os világbajnokságon, amelynek Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok ad majd otthont.

"Azt hiszem, nem"

- válaszolta Messi, amikor arról kérdezték, hogy 2026-ban is szerepelhet-e még.

– folytatta Messi, aki azt elárult, hogy biztosan ott lesz a helyszínen, de nagy valószínűséggel csak nézőként.

Messi miután az argentin csapattal megnyerte a világbajnokságot Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

„Már korábban is elmondtam, nem hiszem, hogy játszani fogok a következő világbajnokságon. Az álláspontom azóta sem változott. Szeretnék ott lenni, de kizárólag nézőként" – tette hozzá a 35 éves támadó, aki azzal, hogy vb-győzelemre vezette az argentin válogatottat, újra az Aranylabda nagy esélyesei között szerepel.

„Ha megkapom, örülök neki, ha nem, akkor sem történik semmi.

– tette hozzá Lionel Messi, aki a napokban igazolt az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához, elmondása szerint azért, mert már kicsit belefáradt, hogy folyton ott van a rivaldafényben.