A Premier League-ből kiesett csapat legnagyobb sztárját igazolta le a Tottenham

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Jadon Sancho (R) vies with Leicester City's English midfielder James Maddison during the English Premier League football match between Manchester United and Leicester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 19, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League-ből az előző idény végén kiesett csapat, a 2016-ban bajnok Leicester City angol válogatott középpályását, James Maddisont leigazolta a Tottenham Hotspur.

A Spurs vezetősége már régóta figyelemmel kísérte a 26 éves középpályás játékát, aki 2018 óta volt a Leicester futballistája. A 2016-ban meglepetésre bajnoki címet nyerő együttes az előző idényben csak a 18. helyen végzett a PL-ben, így a másodosztályba zuhant, és várható volt, hogy nem tudja megtartani legjobbját. Maddisonért 60 millió fontot szeretett volna kapni a Leicester, végül 40 milliós vételárban állapodott meg a két klub.

Az angol válogatott játékos 5 éves szerződést kötött a londoni csapattal,

amelynek új edzője, Ante Postecoglu a középpályán, a csatár mögötti irányítóként, vagy a széleken is bevetheti a sokoldalú labdarúgót.

Maddinson az előző idényben 30 meccsen 10 gólt lőtt és 9 gólpasszt adott a Premier League-ben, és az utóbbi három PL-szezonban az angol középpályások közül ő vállalt a legtöbb gólban szerepet.

Forrás