Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó válogatott június 17-én Montenegróban lép pályára a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A Ments Életet Alapítvány karitatív tevékenység keretében súlyos betegséggel küzdő gyermekek álmát valósítja meg, akik közül 30-an egy három napos program csúcspontjaként a helyszínről szurkolhatnak Marco Rossi csapatának. Az alapítvány alelnöke, Budai László elmondása szerint a fantasztikus kezdeményezéshez magyar futballklubok és válogatott játékosok járultak hozzá adományokkal és aláírt mezekkel, hogy hozzásegítsék a nehéz sorsú gyermekeket egy életre szóló élmény átéléséhez.

A Ments Életet Alapítvány "Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát" programjának keretében az álmok megvalósítása mellett a karitatív szervezet kiemelt célja, hogy a gyerekek minél több életre szóló élményt kapjanak. Az alapítvány rengeteg programmal és változatos tevékenységgel próbál segíteni a rászorulókon, melyek közül kiemelkedik a montenegrói utazás, amelynek ötlete az alapítvány régi támogatójától, az Éld át utazási iroda tuajdonosától, Séra Attilától származik, akivel közösen valósítja meg a projektet a szervezet.

A nagy többség daganatos betegséggel küzd, de nyilván rossz emlékekkel gondolnak erre majd vissza. Nekik nagyon sok minden kimarad az életükből, szóval azért van mit pótolniuk. A 15 százalékukat sajnos elveszítjük, belőlük angyalkák lesznek. Nekünk az a nagyon fontos, hogy abban a kis időben, ami megadatik nekik, abba minél több dolgot zsúfoljunk bele" - árulta el az alapítvány alelnöke, Budai László, aki egy megható történetet is elmesélt.

Korábban már Marco Rossival is találkozhattak a gyerekek Forrás: facebook.com/alomvarazslo/

Az egész csapat odajött a srácokhoz, tényleg le a kalappal előttük, fantasztikus élmény volt. Ezt a fiatalembert elvittük a Fradihoz egy családi nap alkalmával, ahol egy 50 fős stáb fogadott minket. Aztán egyszer Gulácsi Peti, amikor nem ő védett a válogatottban, a saját páholyát adta át nekünk, így beteg gyerekeket vihettünk a stadionba meccset nézni. Csabika később még Milánóba is eljuthatott egy labdarúgó-mérkőzésre" - mesélte meghatottan az alapítvány alelnöke.

"Amikor a kisfiú angyalka lett, beszéltem az apukájával, hogy részvétet nyilvánítsak, és az apuka így fogalmazott:

ha létezik ez az utolsó perc, ami mindannyiunknak lefut, akkor abban az alapítvány elég gazdagon volt benne, mert Csabikának ezek az élmények rettentően fontosak voltak.

Sajnos ő már nem utazhat velünk Montenegróba, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a családja úgy döntött, 25 ezer forintért vesznek Álomjegyet" - osztotta meg a szívszorító történet részleteit Budai László.

A montenegrói Eb-selejtező kapcsán a kuratórium alelnöke kiemelte, rengeteg magyar futballklub és játékos járult hozzá komoly összegekkel és adományokkal a programhoz, illetve az alapítvány által létrehozott, úgynevezett Álomjegyek megvásárlásával bárki nyújthat anyagi támogatást ahhoz, hogy a gyermekek felejthetetlen élményben részesüljenek. Ezeknek a fiataloknak a 90 százaléka még a tengert sem láthatta, de most ezt az élményt is átélhetik.

A csütörtökön kezdődő három napos program keretében a gyerekek a tengerben fürödhetnek, hajókiránduláson vehetnek részt, majd szoríthatnak a magyar válogatottnak a szombati mérkőzésen.

"A Fradi előtt le a kalappal, felajánlották azt a mezt, amelyben ifjabb Lisztes Krisztián két gólt lőtt a Fehérvárnak. Ezt az édesapjával együtt aláírták és 350 ezer forintért kelt el.

Olyan mezt is kaptunk, amit az összes Fradi-játékos aláírt. A ferencvárosi mezekből több mint egy millió forintnyi támogatás jött össze. Ki kell emelni még a Puskás Akadémiát is, a játékosok 600 ezer forintot gyűjtöttek össze. Mindenkit nem is tudnék hirtelen felsorolni, de Böde Danival az élen a Paks is gyűjtött pénzt, a Soroksár, a magyar öregfiúk-válogatott, többek között Vincze Ottó, Király Gábor és Esterházy Márton. Kaptunk mezt a Debrecentől, a Honvédtól, és kiemelném a nagykállói Herkules FC-t, amely a megyei harmadosztály bajnokaként 200 ezer forintot összegyűjtött nekünk.

árulta el Budai László, hogy milyen sok klub és futballista önzetlen felajánlása segítette a programot, hozzátéve, hogy a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és partnercégei is rendkívül nagylelkűek voltak, ugyanis 900 ezer forinttal támogatták a gyerekek utazását.

"Ez volt az egyik fontos pillér, a másik pedig az Álomjegyek, amelyben mindenkire számítunk.

árulta el Budai László, hogyan sikerült előteremteni a szükséges összeget az egyedülálló programhoz, amelyet még most is bárki támogathat.

A Ferencváros játékosai önzetlen felajánlással járultak hozzá a gyerekek montenegrói utazásához Forrás: facebook.com/alomvarazslo/

Az alapítvány alelnöke kiemelte, a montenegrói utazás megvalósítása a szervezet eddigi munkásságának csúcspontja, összesen 60 jegyet kaptak az MLSZ-től, amely azt jelenti, hogy 30 gyermek álma válhat valóra, akik a szüleikkel és az alapítvány munkatársaival tekinthetik meg Szoboszlai Dominikék Eb-selejtezőjét a Podgoricai Városi Stadionban.

Több mint 100 élményprogramunk volt már, köztük több futballmeccs, de ez a Montenegró most mindent visz. Az a célunk, hogy a jövőben is még több ehhez hasonló élménnyel ajándékozhassuk meg a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket" - tette hozzá Budai László.