Vágólapra másolva!
Négy év után távozik a ZTE FC Magyar Kupa-győztes labdarúgócsapatától Demjén Patrik. A válogatottba is meghívást kapó kapus érvényes szerződéssel rendelkezett az egerszegieknél, ám az NB I-be visszajutott MTK Budapest megvette.

Demjén jelenleg is a válogatottal készül a Montenegró és a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A váltás hátteréről Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója így nyilatkozott a klub honlapján:

Demjén Patrik elhagyja a ZTE együttesét Forrás: MLSZ/Twitter

"Az ő esete is jól tükrözi a ZTE FC filozófiáját, miszerint fiatal játékosoknak adunk lehetőséget a bizonyításra, akiket be-, illetve felépítünk, és ha keményen dolgoznak, a válogatottig is eljuthatnak, az értékesítésükből származó bevétel pedig a klub működésének egyik alappillére. Demjén Patrik meghatározó tagja volt együttesünknek, nagy szerepe volt a kupagyőzelemben is. Mindig nehéz olyan játékost elengedni, aki a szurkolók és az egész klub szívéhez nő, de egy év volt hátra a szerződéséből, és jött egy mindhárom fél számára kedvező lehetőség, így az a döntés született, hogy elfogadjuk az MTK ajánlatát."

Az, hogy ki érkezik Demjén helyére, még nem ismert. Egyes információk szerint a januárban a Juventustól a DVTK-hoz igazolt Senkó Zsombor lehet az egyik jelölt - írja a Zaol. A 20 esztendős hálóőr amúgy a ZTE utánpótlásában nevelkedett, majd az Illés Akadémiához került, ott figyelt fel rá az olasz klub, amely 2019-ben igazolta le.