Ritkán látni ilyen brutális tömegverekedést focimeccsen - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal COPA SUDAMERICANA FOOTBALL HEADER
Universitario's midfielder Alfonso Barco (R) heads the ball during the Copa Sudamericana group stage second leg football match between Peru's Universitario and Argentina's Gimnasia y Esgrima La Plata at the Monumental stadium in Lima on June 28, 2023. (Photo by CRIS BOURONCLE / AFP)
Vágólapra másolva!
A dél-amerikai Európa-ligának megfelelő Copa Sudamericana labdarúgó-kupasorozatban sm megszokottak az annyira botrányos jelenetek, amilyenekkel a csoportkör utolsó fordulójában a perui Universitario de Deportes és az argentin Gimnazia y Esgrima La Plata meccse zárult.

A peruiak hazai pályán 1-0-ra tudtak győzni, amellyel megszerezték a második helyet és továbbjutottak a legjobb 24 közé, míg a Gimnasia csoportutolsóként búcsúzott.

A lefújás után a a vendégek nehezen vették tudomásul a vereséget és a kiesést, és meg is rohamozták a játékvezetőt – valamint a fehér mezben játszó hazaiakat is, akiknek a többsége menekülés helyett megpróbált ellenállni, ebből pedig hatalmas tömegjelenet kerekedett. Lényegében mindenki üldözött, fenyegetett és ütni-rúgni próbált mindenkit, és a biztonsági emberek sem igazán tudtak tenni semmit ellene. De szavak helyett inkább beszéljen ez a majdnem háromperces felvétel.

Massive brawl after Universitario de Deportes vs Gimnasia y Esgrima match in Copa Sudamericana
by u/morto00x in soccer

A tömegjelenetek egy másik kameraállásból:

A hivatalos jegyzőkönyv szerint végül a játékvezető mindössze egyetlen piros lapot osztott ki, amit a meccs végére alapból is emberhátrányba kerülő vendégek játékosa, Franco Ramon Torres kapott.