Nyelvtudás alapján igazolt focistát az angol sztárcsapat

Empoli FC v US Salernitana - Serie A Soccer Serie A Empoli Stadio Carlo Castellani US Salernitana Calcio Italia Florence Guglielmo Vicario Empoli FC May 8 2023 Giuseppe Maffia/NurPhoto Horizontal FOOTBALL SPORT
Guglielmo Vicario of Empoli FC celebrates the victory during the Serie A match between Empoli FC and US Salernitana at Stadio Carlo Castellani, Empoli, Italy on May 8, 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham labdarúgócsapatának új olasz játékosa, Guglielmo Vicario részben azért szerződött a londoni klubhoz, mert a vezetőedző le volt nyűgözve az angol nyelvtudása miatt – állítja a focista apja.

A Tottenham június elején nevezte ki vezetőedzőnek az ausztrál Ange Postecoglout – az 57 éves szakembernek nem ismeretlen a brit közeg, hiszen a skót Celtic csapatától érkezett a klubhoz. A jelenleg is zajló átigazolási időszakban mostanáig három játékossal erősödött meg a londoni klub: Dejan Kulusevski végleg a Spurshöz került a Juventustól, valamint az olasz Empolitól Guglielmo Vicario, a másodosztályba kieső Leicester Citytől pedig James Maddison érkezett.

A 26 éves olasz kapus, Guglielmo Vicario ötéves szerződést írt alá a klubbal. Az eddig az egész pályafutását Olaszországban töltő Vicario édesapja elárulta, hogyan zajlott a fia megbeszélése Postecoglouval.

„Egy héttel ezelőtt videohívást folytatott új edzőjével, Ange Postecoglouval. Angolul beszélgettek, és az edző azt mondta neki, hogy

nyilatkozta Michele Vicario. – Januárban két másik angol klub is jelentkezett érte, a Newcastle és a Nottingham Forest, de az Empoli nyárig akart várni az eladásával.

A feleségem mindig is arról álmodott, hogy Angliában tanulhasson, de aztán mást kellett választania. Hatalmas elégedettséggel tölti el, hogy a fiának sikerül megvalósítania az ő egykori álmát."