Még egy percet sem játszott, máris Lionel Messi kedvére tesznek Amerikában

Football / Lionel Messi transfers to Inter Miami CF Club Internacional de Fútbol Miami soccer SPO ports USA U.S. America U.S.A. Horizontal
FILE: Lionel Andrés Messi Cuccittini of Argentina reacts during FIFA World Cup final match Argentina vs France at Lusail Stadium in Al Daayen, Qatar on December 18, 2022. Lionel Messi decided to transfer to Inter Miami CF of Major League Soccer (MLS) in the United States.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami hivatalosan is bejelentette, hogy a folytatásban Gerardo 'Tata' Martino lesz a csapat vezetőedzője.

A bajnokság keleti főcsoportjában utolsó helyén álló floridaiaktól június elején távozott Phil Neville, azóta átmenetileg Javier Morales irányította a csapatot, amely a közelmúltban Lionel Messit, majd Sergio Busquetset is leigazolta – ugyan a két korábbi barcelonai csapattárs pályára még nem lépett.

Az új vezetőedző pedig az a Gerardo Martino lesz, aki mindkét focistát jól ismeri, hiszen a 2013-14-es szezonban ő ült az abban az idényben Spanyol Szuperkupát nyerő és Király-kupa-döntős Barcelona kispadján.

A 60 esztendős szakembernek ráadásul 2014 és 2016 között

az argentin válogatott szövetségi kapitánya is volt, így Messit különösen jól ismeri.

Ezenkívül Martino megfordult a hétszeres aranylabdás focista nevelőklubjánál, a Newell's Old Boysnál, valamint Paraguay és Mexikó szövetségi kapitánya is volt, utóbbi nemzettől tavaly a katari vb-kiesés után távozott.

Martino számára az MLS sem lesz ismeretlen, 2018-ban egészen a bajnoki címig vezette az Atlanta United együttesét. Az argentin szakember magyar idő szerint vasárnap éjjel, az Austin FC ellen mutatkozhat be az új klubjánál, az Inter Miami CF-nél.