A döbbenetes hibák után az Inter edzője is őrjöngött, már a szurkolók is a bénázó játékos fejét követelik

fbl TOPSHOTS Horizontal
Inter Milan's Italian head coach Simone Inzaghi (R) encourages Inter Milan's Belgian forward #90 Romelu Lukaku as he is substituted on during the UEFA Champions League final football match between Inter Milan and Manchester City at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, on June 10, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Romelu Lukaku nem először tette tönkre teljesen az Internazionale labdarúgócsapatának szezonját. A belga játékos a szombati Bajnokok Ligája döntőjében szinte egymaga tett arról, hogy ne egyenlítsen ki a csapata a Manchester City ellen. Ez pedig már a milánói szurkolóknak is sok volt.

A 30 éves támadó 2019-ben igazolt az Interhez, majd ugyan az előző szezonban a Chelsea-hez szerződött, a 2022-23-as idényt kölcsönben ismét a milánóiaknál töltötte.

A legelső évében Európa-liga-döntőig jutott a klubbal, ott azonban hiába lőtt be egy tizenegyest a Sevilla ellen, rengeteg helyzetet kihagyott, majd a spanyolok győztes találata az ő öngóljából született.

Lukakunak köszönhetően a következő szezonban már a BL-csoportkörében búcsúzott Európától a klub, ugyanis a Sahtar Donyeck elleni mérkőzés 89. percében maga blokkolta csapattársa, Alexis Sanchez fejesét, így pedig nem tudta megelőzni az Inter az ukránokat az Európa-ligát érő harmadik helyért.

A harmadik milánói szezonjában aztán a szombati BL-döntőbe óriási meglepetésre jutott be az Inter, és reális esélye volt a trófea megszerzésére. Ám a megsérült Edin Dzeko helyére becserélt Lukaku a 71. percben ismét egy csapattársa gólba tartó fejesét állította meg – ezúttal Federico Dimarcót fosztotta meg a góltól.

Ezt az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi is nehezen viselte, aki a fejét fogva őrjöngött a pályán a kihagyott egyenlítési lehetőség után.

Ám Lukaku javíthatta volna a hibáját (hibáit), hiszen a 88. percben közelről, senkitől sem zavartatva maga fejelhetett kapura, ám sikerült a 7,32x2,44 méteres felületből pont azt a helyet eltalálnia, ahol a City kapusának, Edersonnak a lába volt, így ebből sem lett gól.

A vesztes BL-döntő után a csalódott milánói drukkerek érthető módon nem is kímélték a június 30-ával Londonba visszatérő belga játékost, pláne mert kis esély van arra, hogy a következő években ekkora esélye legyen Milánónak egy BL-győzelemre. A legtöbben azt szeretnék, ha a Manchester City legendájának is kikiáltott Lukaku sosem játszana több mérkőzést kék-feketében, de voltak, akik valaha volt legrosszabb teljesítményének ítélték az övét, vagy akár meg is fenyegették az Inter szezonját ismét elrontó belgát.