Inkább a halált választotta volna új otthona helyett az argentin válogatott focista

Indonesia v Argentina - FIFA Matchday Indonesia v Argentina NurPhoto FIFA Matchday Argentina Facundo Buonanotte FIFA International Friendly Match Gelora Bung Karno Stadium June 19 2023 Jakarta Garry Lotulung/NurPhoto Sports uniform Soccer person sport ven
Argentina's Facundo Buonanotte in action during the FIFA International Friendly Match between Indonesia and Argentina at Gelora Bung Karno Stadium on June 19, 2023 in Jakarta, Indonesia. (Photo by Garry Lotulung/NurPhoto) (Photo by Garry Lotulung / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Meglepő nyilatkozatot tett első brightoni napjairól az angol klub argentin középpályása, Facundo Buonanotte.

A mindössze 18 éves, de már egyszeres argentin válogatott középpályás, első klubjából, a szülővárosában található Rosario Centralból igazolt idén januárban a Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion csapatából.

Hazájától több ezer kilométerre nem is a kultúrális különbségek jelentették a legnagyobb kihívást a fiatalember számára. Mint azt most egy interjúban bevallotta:

"Szeles volt és hideg... Délután 3-kor már sötét volt, én meg arra gondoltam, hogy »istenem, hova kerültem?«. Nem szóltam senkinek, de legszívesebben megöltem volna magam."

Az ifjú középpályást aztán klubja nagyszerű szereplése jobb belátásra bírta, hisze a Brighton 6. lett végül a bajnokságban, és története során először kiléphet az európai kupaporondra. Buonanotte pedig a tavaszi idényben 13 bajnokin összesen 562 percet töltött a pályán, és egy-egy góllal és gólpasszal segítette az Albiont az Európa-ligába.