Lövöldözés, verekedés, sérültek övezték a nápolyi drukkerek ünneplését

fbl Horizontal
Udinese fans attack a Napoli fan (Bottom) as spectators invade the pitch at the end of the Italian Serie A football match between Udinese and Napoli on May 4, 2023 at the Friuli stadium in Udine. - Napoli ended a 33-year wait to win Italy's Serie A on May 4 after a 1-1 draw at Udinese secured their third league title and emulated the great teams led by Diego Maradona. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Napoli 33 év szünet után nyert bajnokságot a Serie A-ban. Amint az várható volt, a szurkolók szinte megvadultak és a csütörtök esti Udinese-Napoli (1-1) meccs után eszeveszett tombolásba kezdtek.

A legnagyobb botrány Udinében, a lefújás után a stadionan robbant ki, mert az északolasz csapat néhány drukkere berontott a pályára és az ott ünneplő nápolyi drukkerekkel kezdett verekedni. Az olasz rendőrség késve érkezett meg, s nagy nehezen tudták csak helyreállítani a rendet.

Már Udinében megkezdődött a balhé Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az első jelentések szerint a verekedésben nyolc nápolyi szurkoló sérült meg, van akit fesérüléssel szállítottak kórházba, de akad olyan is, akinek eltört a lába. Ez történt tehát Udinében. De Nápolyban sem volt nyugalmas az este és az éjszaka. A meccs lefújása után kitört fékevesztett tombolásban többen lövöldözni kezdtek. A Piazza Garibaldi környékén két embert lövések, három másikat pedig petárdák robbanása sebesített meg.

Forrás