Vágólapra másolva!
Az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában megtörtént minden idők egyik legnagyobb fordítása. A Sheffield Wednesday a feljutásért folytatott párharc elődöntőjében 4-0-ra elveszítette a Peterborough elleni első mérkőzést, a Hillsborough Stadionban rendezett visszavágón azonban négygólos diadalt aratott, majd hosszabbítást követően tizenegyespárbajban jutott tovább a fináléba.

Miután a Sheffield Wednesday hat nappal korábban 4-0-ra elbukta a Peterborough elleni párharc első meccsét, nem sokan gondolták volna, hogy bármiféle izgalmat hozhat a visszavágó. Azonban a korábbi négyszeres angol csapat már a kilencedik percben megszerezte a vezetést Michael Smith büntetőjével, majd a csapat 34 éves csatára, Lee Gregory is betalált, így a félidőre kétgólosra apadt a hátrány.

A fordulás után úgy tűnt, megtört a Sheffield Wednesday lendülete, azonban a 71. percben Reece James megszerezte a harmadik gólt, ezzel pedig visszahozta a reményt.

A hajrában keményen nyomott a hazai csapat, de az egyenlítésre egészen a 98. percig kellett várni. Ekkor egy felívelt labdát Aden Flint fejelt Liam Palmer elé, aki közelről nem hibázott, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás is drámaira sikeredett, ugyanis a 105. percben Lee Gregory, a Sheffield Wednesday játékosa szerencsétlen öngólt fejelt, azonban a 112. percben Callum Paterson egy szerencsés góllal visszaállította a négygólos különbséget, így jöhetett a tizenegyespárbaj, amit aztán a Sheffield Wednesday 5-3-ra megnyert, ezzel pedig bemutatta minden idők egyik legnagyobb visszatérését.

A találkozó után a csapat szurkolói a pályára özönlöttek, és együtt ünnepelték a játékosokkal a döntőbe jutást, melynek a tétje a másodosztályba való feljutás lesz.

A továbbjutással a Sheffield Wednesday lett az első csapat az EFL rájátszásának történetében, amely több mint háromgólos hátrányt ledolgozva jutott be a döntőbe.

A Sheffield Wednesday május 29-én a Barnsley-val vagy a Bolton Wanderersszel csap össze a Championshipbe jutásért a Wembley Stadionban.