Korábbi spanyol kapitány lehet a Napoli sikeredzőjének az utódja

Spain v Czech Republic: UEFA Nations League - League Path Group 2 players Malaga Czech Republic Nations League Luis Enrique Waist up One person UEFA Nations League League A Group 2 match Luis Enrique head coach La Rosaleda Stadium Pics Action/NurPhoto ins
Luis Enrique head coach of Spain gives instructions during the UEFA Nations League League A Group 2 match between Spain and Czech Republic at La Rosaleda Stadium on June 12, 2022 in Malaga, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A korábban az FC Barcelonát és a spanyol válogatottat is irányító Luis Enrique lehet a Napolit minden bizonnyal elhagyó Luciano Spalletti utódja. 

A 64 éves olasz edző 2021-ben vette át a Napoli irányítását, és míg első évben bronzérmes lett a bajnokságban, addig az idei szezonban imponáló magabiztossággal hódította el a klub története harmadik scudettóját.

Csakhogy a siker után Spalletti igényei is megnőttek, jókora fizetésemelést kért a munka folytatásáért, ami viszont korántsem kecsegtet hasonló sikerekkel, miután a fél kezdőcsapatra vadásznak a topligákból. A szakember ugyanakkor azt ígérte, hogy a következő egy évben nem vállal máshol munkát, inkább pihenéssel tölti azt az időt.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke hétfőn már "szabad ember"-nek nevezte Spallettit, aki minden bizonnyal a hétvégi, Sampdoria elleni bajnokin fogja utoljára irányítani a csapatot.

A kopasz olasz helyére a klub leginkább a spanyol válogatottal a katari világbajnokságon a legjobb 16 között kiesett, a találkozó után pedig le is mondott, azóta pedig szabadságát tölti.

Luis Enrique játékosként öt évet töltött a Real Madridban, mielőtt nyolc idényt lehúzott volna az FC Barcelonában. 2014 és 2017 között edzőként is irányította a katalán sztárcsapatot, de dolgozott a Celta Vigónál, illetve van Serie A tapasztalata is, miután a 2011-12-es idényben az AS Roma kispadján ült.