Vágólapra másolva!
A szombati nap sem telt eseménytelenül a hazai és a nemzetközi sportvilágban, így ha lemaradt volna, most egy helyen megmutatjuk a legérdekesebb történéseket. Visszapillantó.

Egészen meghökkentő és minősíthetetlen kritikát írt az egyik finn újságíró a magyar újságírókról a tamperei A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. A Finnország-Magyarország (7-1) mérkőzés után megjelent cikke egyszerre szánalmas és nevetséges.

Botrányos és nevetséges cikkben szidják a magyar újságírókat a finn kollégák Forrás: Origo

87 éves korában meghalt Jim Brown, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns legendás futója. A tragikus hírről a felesége számolt be a közösségi oldalon.

A 32. forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a MOL Fehérvár hazai pályán régen látott magabiztos, és főleg gólerős játékkal 3-0-ra verte a Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg csapatát, életben tartva így a bennmaradási esélyeit.

Újra győzött a Vidi Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A labdarúgó OTP Bank Ligában a Ferencváros és a Debrecen mérkőzésének első félidejében a vendégek korábbi magyar válogatott kapusa, Megyeri Balázs úgy feküdt el a földön, hogy a közelében sem volt senki. Sokáig nem lehetett tudni, mi történt Megyerivel, aki eszméleténél volt, de nem tudott talpra állni, és a kapuja mellett feküdt, az alapvonalon túl.

A Debrecen labdarúgócsapata a második félidő közepén néhány perc alatt, 0-1-ről megfordította a Ferencváros elleni bajnokiját a Groupama Arénában. A második vendéggól után a gólöröm közben megsérült Dzsudzsák Balázs.

Dzsudzsák Balázs bizarr sérülése Forrás: dvsc.hu

A német labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 1-1-es döntetlent játszott a VFL Bochum ellen, így bebizonyosodott, hogy a berlini csapat a szezon végén kiesik a másodosztályba.

A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3-1-re nyert a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a német labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójában. A meccsen gólt rúgott a magyar válogatott Szoboszlai Dominik is.

Szoboszlai gólt szerzett a Bayern ellen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában az Arsenal 1-0-s vereséget szenvedett a Nottingham Forest otthonában, ezzel biztossá vált, hogy a Manchester City megvédte a címét a Premier League-ben.