Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia MOL Fehérvár elleni vasárnapi győzelmével eldőlt, hogy a Zalaegerszeg labdarúgócsapata biztosan bennmarad az NB I-ben. Boér Gábor visszatérése óta nem veszített mérkőzést a ZTE, és a klub sportigazgatója, Sallói István elmondása szerint elégedettek a 40 éves szakember munkájával.

Ha a ZTE szombaton legyőzte volna a Vasast, már akkor biztos lett volna a klub bennmaradása, de az a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget. Vasárnap a Puskás Akadémia 2-1-re felülmúlta a kiesés elől menekülő MOL Fehérvárt, ezzel pedig eldőlt, hogy a zalai együttes már nem eshet ki.

A zaol.hu megírta, hogy a Magyar Kupa-győztes csapatnál most már előre tekintenek. Sallói István, a visszatért sportigazgató szerint az alapvető célt teljesítette a klub, miután menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt.

"A minimális célt elértük. Amire Végh Gábor tulajdonos felkért bennünket, azt teljesítettük Boér Gábor vezetőedzővel, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, és a csapat bent maradt az élvonalban.

A klubnak viszont volt egy éves célkitűzése, mégpedig az első hat hely valamelyikének a megszerzése. Ezt még szeretnénk elérni. Éppen ezért, az utolsó két fordulóban is éles marad a társaság, hogy elérhessük a céljainkat" - mondta Sallói István, aki elárulta, miért éppen Boér Gábort nevezték ki a csapat élére.

Boér Gáborral bennmaradt a ZTE az NB I-ben és a Magyar Kupa-döntőt is megnyerte a Budafok ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Vasas elleni mérkőzés után, Végh Gábor klubelnökkel már le is ültünk, hogy a jövőt tervezzük" - tette a sportigazgató, aki azt is elmondta, hogy elégedettek Boér Gáborral, így a következő idényben is a 40 éves szakember ül majd a ZTE kispadján.

"Teljesen elégedettek vagyunk a munkájával, és annyit talán elárulhatok, ő az egyedüli jelölt.

Megállapodás egyelőre nincs, de a bajnokság végéig szeretnénk, ha ez is megtörténne. Sok idő nem lesz ugyanis a zárást követően, a csapat mindössze két és fél hét pihenőt kap, hogy újra munkába álljon. Június végén egy edzőtábort tervezünk, július 27-én pedig az Európa-Konferencialigában a második selejtezőkörben megkezdjük a szereplésünket" - nyilatkozta Sallói István.