Vágólapra másolva!
Pünkösdhétfőn Hajdúszoboszlón rajtol el a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. Túlzás nélkül állítható, hogy a teljes északkelet-magyarországi régió megmozdul a torna kapcsán. Debreceni, nyíregyházi, tiszafüredi és egri csapat is van a mezőnyben, sőt egy alakulat Ceglédbercellről érkezik kimondottan a Magyar Kupa hívó szava miatt. A Tippmix Minifoci MK hajdúszoboszlói állomásáról a Fáraó Bútor csapatát mutatjuk be.

Az erőviszonyokat előzetesen nehéz megtippelni, de mindent elmond, hogy

a nyíregyházi Fáraó Bútor révén 2022-es nemzetközi induló csapat is ott van a mezőnyben, így unatkozni biztosan nem fogunk.

A Fáraó Bútor FC a nyíregyházi városi bajnokság egyik élcsapata, 2019-ben alakult. Névadó szponzoruk a Fáraó Bútor bolt szakáruház, a Fanetti konyhabútor kizárólagos forgalmazója.

A Fáraó Bútor csapata tavaly ott volt az EMF Euro Cup-on is Forrás: Vaszko Viktor/Vaszko Viktor

A csapat egyaránt szerepel a nyíregyházi bajnokságban és az öregfiúknak kiírt küzdelemsorozatban is,

legismertebb játékosaik Igor Bogdanovics valamint Kerekes Zsombor.

A városi bajnokság mellett nevesebb tornákon is elindulnak, 2022-ben bronzérmet szereztek a Magyar Minifutball Bajnokság keleti döntőjében, majd ezt követően megnyerték az országos Ligakupát, így jutottak ki az EMF Euro Cup-ra, ahol egészen a nyolcaddöntőig jutottak.

Debreceni legendák a Fáraóban

A most 49 Kerekes Zsombor délvidéki születésű, korábbi magyar válogatott focista. A Debreceni VSC-vel három bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet, illetve két Magyar Kupa-aranyat gyűjtött be, kétszer volt a klub házi gólkirálya.


A 48 éves Igor Bogdanovics háromszoros magyar bajnok lett a Debrecennel, de begyűjtött két Magyar Kupa-címet is az egykori szerb támadó.

"Szeretnénk megnyerni a tornát, annak ellenére, hogy nem lesz teljes a csapat a Magyar Kupán, különböző okoól ugyanis több hiányzónk lesz. Így annyira nem leszünk valószínűleg összeszokottak, de mindent meg fogunk tenni. Nagyon vártuk már, hogy újra èrezzük a tornák hangulatát. Ha jól tudom, körülbelül 16 csapat lesz ott a tornán, amely nagyon jó létszám.

Tavaly szerepeltünk az Euro Cup-on, ahol elég szerencsétlen körülmények között búcsúztunk a nyolcaddöntőben. Az ideire évre az a célunk, hogy ezt az eredményt is túlszárnyaljuk" - mondta Kormány Zoltán a Fáraó Bútor csapatvezetője, aki Igor Bogdanovicsról valamint Kerekes Zsomborról is ejtett pár szót.

A Fáró Bútor jó nevekből áll Forrás: Czifra Maria/Czifra Maria

"Őket senkinek nem kell bemutatni szerintem, ám

inkább már az öregfiúk csapatunkat erősítik. Az ilyen nagyobb tornákra fiatlokkal megyünk már"

- árulta el a korábbi legendás debreceni focistákról Kormány Zoltán.

Májusban indul a tehát minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Örömmel jelentjük be, hogy az idei Magyar Minifutball kupa névadó szponzora a Tippmix! ⚽️☘