Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott a szlovákiai Galántán megrendezésre kerülő rangos nemzetközi torna első napján a csoportkörben előbb 3-1-re kikapott az Egyesült Államoktól, majd ugyanilyen arányban győzte le Bulgáriát, így három pontot szerzett. Az amerikai csapat Bulgáriát is legyőzte (3-1), így csoportelső lett. A magyar válogatott a hétfői elődöntőben a házigazda Szlovákiával találkozik majd. A másik ágon Egyesült Államok-Románia meccset rendeznek.

A galántai tornát az Egyesült Államok ellen kezdte Nagy Lajos csapata vasárnap. A több újonccal felálló magyar válogatott kissé megszeppenten kezdte a meccset, az amerikai válogatott fizikálisan is erősebbnek tűnt, így nem volt meglepetés, hogy

el is léptek 3-0-ra a találkozón. A csapat erejét mutatja, hogy nem esett össze a nagyobb hátrányban sem és végül Bene Zoltán révén legalább a szépítés összejött.

Galántán lépett pályára a magyar minifoci-válogatott Forrás: Országos Minifutball Szövetség

A második mérkőzésen így nem kisebb volt a tét, mint hogy életben tartja-e a reményeit a minifoci-válogatott arra, hogy hétfőn a négy között küzdhessen a végső sikerért. Sokkal jobban kezdődött az Eb-bronzérmes bolgárok elleni meccs, amely megnyugtatott mindenkit. Fülöp Viktor szerzett vezetést egy labdaszerzés után, ezt egy vitatható büntetővel még egalizálta Bulgária.

Utána újabb Fülöp találat, majd az újonc Bene Zoltán gyönyörű gólja. Bulgária sem adta fel, ugyan még betalált, de azt a VAR kezezés miatt végül érvénytelenítette, így 3-1-re nyert Nagy Lajos csapata.

A válogatott legyőzte az Eb-bronzérmes Bulgáriát Forrás: Hruso/B.A.Minifootball

"Szerencsére győzelemmel tudtuk befejezni a mai napot, ami nagyon fontos volt az első meccs után. Bulgária ellen mindenki felszívta magát, sokkal közelebb voltunk az emberekhez, sokat ütköztünk, keményebbek voltunk.

- árulta el Fülöp Viktor, aki két gólt szerzett Bulgária ellen.

Nagy Lajos szövetségi kapitány büszke lehet a csapatára Forrás: Czifra Maria/Országos Minifutball Szövetség

"USA ellen az első félidő az tragédia volt, nem nagyon találtuk a helyünket. Nagyon bátortalanul játszottunk. A tudásunk maximum tíz százalékát tudtuk felvinni a pályára. A második félidőre feljavultunk, de nagyon jó képességű ellenfélről beszélünk.

Rengeteg tanulnivalónk van még, de erre minden lehetőség adott" - nyilatkozta Nagy Lajos szövetségi kapitány.

Folytatás hétfőn, amikor a magyar válogatott a B-csoport első helyén végző Szlovákiával találkozik majd a döntőbe jutásért.

EMF NATIONS GAMES
Időpont: május 7-8

A magyar válogatott csoportmérkőzései, eredmények:
Magyarország-Egyesült Államok 1-3
Magyar gólszerző: Bene Zoltán
Magyarország-Bulgária 3-1
Magyar gólszerzők: Fülöp Viktor (2), Bene Zoltán

Az A-csoport további mérkőzése:
Egyesült Államok-Bulgária 3-1

Az A-csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 6 pont
2. Magyarország 3 p.
3. Bulgária 0 p.

A B-csoport végeredménye:
1. Szlovákia 6 pont
2. Románia 3 p.
3. Anglia 0 p.

Elődöntők:
13.30: Szlovákia-Magyarország
15.00: Egyesült Államok-Románia
16.45: 3. helyért
18.15: Döntő

A magyar minifutball válogatott kerete:
Kapusok: Benke András, Bohony Bálint, Tajti Bence, Wittner Máté
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bene Zoltán, Bozsoki Imre, Cseri Gergő, Csoszánszki Dávid, Dunai András, Fülöp Viktor, Győri Barnabás, Hadházi Sándor, Hrabovszki Zoltán, Jáger Roland, Kozó Viktor, Lovász Bence, Nagy Dániel, Nádasi Kornél, Talabér Attila, Zámbó Tibor
Másodedzők: Nagy Gábor, Trencsényi János
Szövetségi kapitány: Nagy Lajos

Hétfőn a helyosztók kerülnek megrendezésre, a teljes program a linkre kattintva érhető el.

Májusban indul a minifoci teljesen új versenysorozata, a Szabad Föld Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo!