Lövöldözés a tömegben, meghalt egy Napoli-szurkoló a bajnoki cím ünneplése közben

fbl Horizontal
Fans of SSC Napoli gather on May 4, 2023 in Naples, anticipating the celebration of the club's Italian champions "Scudetto" title, as Napoli is playing a potentially decisive match in Udine. - Napoli has been waiting 33 years to be named Italian champions, and a potentially decisive game on May 4 against Udinese in Udine may secure the title. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az éllovas Napoli 1-1-es döntetlent játszott az Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának csütörtöki játéknapján, ezzel bebiztosította bajnoki címét. Mint ismert, a szurkolók szinte megvadultak és eszeveszett tombolásba kezdtek. A legfrisebb hírek szerint sajnos halálos áldozata is van az "ünneplésnek."

A Gazzetta dello Sport információja szerint szerint a stadionban történt balhé után még közel sem ért véget az este.

Egy 26 éves férfi halálos sebet kapott Nápolyban, amikor lövöldözés tört ki a tömegben.

A lap beszámolója szerint a lövöldözésben másik három ember, egy 26 éves nő, valamint egy 20 éves és egy 24 férfi is megsérült, de ők szerencsére nincsenek életveszélyben.

Frissítés:

De Claudio Palomba nápolyi prefektus a RAI olasz közszolgálati rádióban azt mondta, hogy a férfi halálának "nem volt köze" az utcai ünnepléshez, és a rendőrség nyomozást indított a gyilkosság ügyében.

Hozzátette, hogy az ünneplők közül heten szenvedtek sérüléseket, köztük többen petárdázás miatt.