Szoboszlai különleges gólöröme az egész világot bejárta - kép

Bayern Munich - RB Leipzig Sports --- Bundesliga soccer Horizontal
20 May 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - RB Leipzig, Matchday 33, Allianz Arena. Leipzig's Christopher Nkunku celebrates his goal with Leipzig's Dominik Szoboszlai to make it 1:2. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik büntetőjével dőlt el a Bayern München és az RB Leipzig közötti mérkőzés a Bundesliga hétvégi fordulójában, amelyen a lipcseiek 3-1-re nyertek. A magyar fociválogatott csapatkapitánya egy barátja előtt tisztelgett a találatát követő gólöröm közben – vette észre a Ripost.

A Leipzig utolsó gólját a 86. percben szerezte Szoboszlai, a csapat pedig a sikerével bebiztosította a harmadik helyét a Bundesligában. A 22 éves magyar válogatott játékos az idénybeli hatodik gólja után korábbi salzburgi csapattársának, Karim Adeyeminek a mozdulatával ünnepelt.

Szoboszlai és Adeyemi barátsága azóta is töretlen, a magyar középpályás el is mondta, hogy örülne annak, ha a német válogatott játékos idén bajnoki címet ünnepelne a Borussia Dortmunddal – ehhez pedig a Bayern elleni góljával is nagyban hozzájárult, hiszen ezzel Dortmundnak a saját kezében van a sorsa.

Szoboszlaiék szombaton a Schalke ellen játsszák az utolsó bajnokijukat, majd június 3-án az Eintracht Frankfurt ellen megvédhetik a címüket Német Kupában.