Sokkoló büntetést kapott a bundabotrányba keveredett focicsapat, a Fradit is érinti

fbl Horizontal
Shakhtyor Soligorsk's Belorussia Andrey Klimovich (L) and Esbjerg's Ukranian Yuriy Yakovenko (C) vie during the second leg of the Europa league second round qualifier football match between Esbjerg fB and FC Shakhtyor at the Blue Water Arena in Esbjerg on August 1, 2019. (Photo by John Randeris HANSEN / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A Fehérorosz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága megfosztotta a Sahtyor Szoligorszk labdarúgócsapatát az előző szezonban megszerzett aranyérmétől, továbbá a tavalyi ezüstérmes Energetik-BGU Minszktől is elvették a második helyét, és a 12.-ként záró Belsina Bobrujszk is büntetést kapott.

A fegyelmi bizottság vizsgálata szerint a Szoligorszk valamint a másik két csapat vezetői tisztességtelenül viselkedtek azzal, hogy pénzt ajánlottak fel a bajnokság többi csapatának azért, hogy a számukra kedvező eredmények szülessenek.

A tavaly bajnoki címet ünneplő Szoligorszk csapatát

a mostani (márciusban kezdődött) idényben emellett 30 pontos levonással sújtották, és a 2023-24-es szezonban is levonnak 20 pontot a klubtól.

Az Energetik-BGU Minszk idénre 20, jövőre 10; a Belsina Bobrujszk idénre 10, jövőre 5 pontos levonást kapott.

A Bajnokok Ligája következő kiírásának selejtezőjében így az előző idény harmadik helyén záró BATE Boriszov indulhat el, amely akár a magyar bajnok Ferencvárossal is összekerülhet a csoportkörbe jutáshoz vezető úton.