Fordulatos meccs végén derült ki, hogy ki lesz Szoboszlaiék ellenfele a Német Kupa döntőjében

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt Sports DFB Cup SBU soccer Horizontal
03 May 2023, Baden-Württemberg, Stuttgart: Soccer: DFB Cup, VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt, semifinal, Mercedes-Benz Arena. Stuttgart's Josha Vagnoman (r) and Frankfurt's Christopher Lenz fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Eintracht Frankfurt lesz a címvédő RB Leipzig ellenfele a labdarúgó Német Kupa döntőjében, miután a szerdai elődöntőben vendégként 3-2-re legyőzte a Stuttgartot.

A fordulatos mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, az ötszörös kupagyőztes frankfurtiak azonban a vb-ezüstérmes francia Randal Kolo Muani vezérletével - a támadó gólt lőtt és gólpasszt is adott - 3-1-re fordítottak, előnyükből pedig egy találatot a lefújásig megőriztek.

A Leipzig kedden 5-1-re nyert a tavaly döntős Freiburg ellen. A lipcseieknél Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is végig pályán volt, előbbi két gólt szerzett. A túloldalon a szintén válogatott Sallai Roland a második félidőre állt be, és egy gólpassza volt.

A döntőt június 3-án rendezik Berlinben.