Hiába a történelmi szezon, új edző érkezik a szenzációs eredményeket produkáló focicsapathoz

Karlsruhe SC - FC St. Pauli Sports soccer 2. Bundesliga Group Timo Schultz (FC St. Pauli) Horizontal
12 November 2022, Baden-Wuerttemberg, Karlsruhe: Soccer, 2. Bundesliga, Karlsruher SC - FC St. Pauli, Matchday 17, BBBank Wildpark: St. Pauli's coach Timo Schultz. Photo: Uli Deck/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A következő szezontól Timo Schultz lesz az FC Basel labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki kétéves szerződést írt alá – jelentette be a klub pénteken a hivatalos oldalán.

A bázeli csapat azután jelentette be az edzőváltást, hogy csütörtökön 2-1-es győzelmet aratott a Fiorentina otthonában a Konferencia-liga-elődöntő első mérkőzésén, így nagyon közel került a prágai fináléhoz.

A Basel a története során először nyert meccset az európai kupaporondon a legjobb négy között.

A svájciak úgy jutottak be az elődöntőbe, hogy a Fradi Európa-liga csoportellenfelét, a Trabzonsport, majd a korábbi csoportbeli ellenfelüket, a Slovan Bratislavát, utána pedig a Nice-t búcsúztatták – mindannyiszor hátrányból megfordítva a párharcot.

A bajnokságban azonban már nem fut ilyen eredményes szezont a csapat: a liga ötödik helyén áll, és várhatóan csak akkor indulhat jövőre a nemzetközi kupában, ha megnyeri a Konferencia-ligát.

Emiatt a vezetőség már februárban elküldte Alexander Freit a kispadról, azóta pedig

a sportigazgató Heiko Vogel irányítja a csapatot, ám a klub úgy döntött, hogy nyártól Timo Schultz lesz az új vezetőedző.

A 45 éves német szakember legutóbb a német másodosztályú FC St. Pauli vezetőedzője volt, ahonnan 2022 decemberében küldték el. Pénteken azt is bejelentették, hogy Schultz kétéves szerződést írt alá a Basellel.