Egy fordulóval a bajnokság vége előtt távozik a legenda a patinás focicsapattól

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PROFILE
PSV Eindhoven's Dutch head coah Ruud van Nistelrooy gestures during the UEFA Europa League round of 32 football match between Sevilla FC and PSV Eindhoven at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, on February 16, 2023. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő PSV Eindhoven hivatalos közleményben jelezte, hogy a vezetőedző, Ruud van Nistelrooy távozik a csapattól.

A játékosként is a klub legendájának számító Van Nistelrooy szerdán maga közölte a vezetőséggel a távozási szándékát, miután elmondása szerint nem támogatta őt eléggé a PSV vezérkara.

A korábbi 70-szeres holland válogatott játékos 2022-ben vette át az eindhoveni csapat irányítását, amellyel idén a Holland Szuperkupát és a Holland Kupát is megnyerte. Az Európa-ligában a legjobb 24 között a döntős Sevilla búcsúztatta a csapatot, a bajnokságban pedig egy fordulóval a vége előtt a második helyen áll a PSV.

A klub vasárnap az AZ Alkmaar otthonában zárja az idényt, egy pontszerzéssel pedig meglenne az ezüstérem és az ezzel járó Bajnokok Ligája-indulás – a sorsdöntő meccsen az eddigi másodedző, Fred Rutten irányítja a korábbi BEK-győztes együttest.