A franciáknak nem kellett, a spanyol fociválogatottat sikerre vezetheti

FC Barcelona v Real Sociedad - LaLiga Santander FC Barcelona FCB Real Sociedad Spotify Camp Nou Stadium Liga Santander La Liga sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
Ousmane Dembele and Robin Le Normand during the match between FC Barcelona and Real Sociedad, corresponding to the week 35 of the Liga Santander, played at the Spotify Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 20th May 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Robin Le Normand megelégelte, hogy Didier Deschamps nem számít rá a francia labdarúgó-válogatottban, ezért spanyol állampolgárságot igényelt. Ezt meg is kapta, hivatalosan is (szerdától) kettős állampolgár lesz, így Luis de la Fuente szövetségi kapitány ezentúl bármikor behívhatja a spanyol csapatba.

A 26 éves Le Normand a Brestből 2016-ban igazolt Spanyolországba, ahol azóta középhátvédként töretlenül segíti a Real Sociedad együttesét. Az első években még a második csapatban játszott, ám az elmúlt négy szezonban kulcsemberré vált a La Ligában, és idén a segítségével jó eséllyel a Bajnokok Ligája-indulást is kiharcolja a klub.

Le Normand az utóbbi időszakban úgy érezte, hogy megérdemelne egy válogatottsági meghívót is, de

hiába várt Didier Deschamps hívására, nem került szóba a francia válogatottnál.

A focista ezt néhány hónapja megelégelte, és megigényelte a spanyol állampolgárságot, a héten pedig az ügy a végére ér: szerdától francia-spanyol kettős állampolgárnak mondhatja magát.

Mivel Le Normand egyetlen alkalommal sem lépett pályára a francia felnőtt (vagy az utánpótlás-)válogatottban, így

a jövőben a spanyol szövetségi kapitány, Luis de la Fuente bármikor behívhatja őt a válogatott keretbe.

Forrás