Eltörölték a Real Madrid rasszistákat szidó sztárfocistájának eltiltását

fbl Horizontal
Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior (3R) confronts a Valencia's official as he leaves after being sent off the pitch by the referee during the Spanish league football match between Valencia CF and Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on May 21, 2023. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Vinícius Júnior, a Real Madrid brazil sztárfocistája a következő bajnokin ismét pályára léphet, ugyanis a múlt hétvégén kapott piros lapját eltörölte a spanyol szövetség.

A valencia elleni mérkőzés után nem a Real vereségétől volt hangos a sajtó, hanem attól, hogy a találkozón kiállított Vinícius Júnior ismét felszólalt az őt ért rasszista támadások miatt. A brazil támadó látszólag megütötte a Valencia fiatal támadóját, ahogy azt a videobíró is mutatta, és a 22 éves játékost ezt követően kiállították. A felvételeken azonban nem látszott, hogy Duro közvetlenül az ütés előtt fojtogatta Vinicius nyakát, így a versenybizottság visszavonja a piros lapot – írja a Marca.

Eltörölték Vinícius eltiltását, játszhat a Rayo ellen Forrás: AFP/Jose Jordan

A testület utólag nem oszthatja ki a megfelelőnek tartott szankciókat, ami azt jelenti, hogy Vinicius a Rayo Vallecano elleni szerda esti mérkőzésen ismét pályára léphet.