Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a Premier League-ben szereplő Newcastle United komolyan gondolja, hogy a nyári átigazolási időszakban szerződtetné az RB Leipzig magyar válogatott futballistáját, Szoboszlai Dominikot, akit 10 millió fontos fizetéssel csábítanak Angliába.

A napokban jelent meg a külföldi sajtóban, hogy a Premier League-ben jelenleg harmadik helyezett Newcastle United érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Szarkák komolyan gondolják a magyar válogatott csapatkapitányának megszerzését.

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő angol csapatnak Szoboszlai az első számú célpontja, ugyanis egy olyan fiatal irányító középpályást szeretnének szerződtetni, aki hosszú évekre megoldást jelenthet a poszton. Amennyiben a Lipcsében szenzációsan futballozó Szoboszlai a Premier League-ben folytatná pályafutását, úgy jelentősen megemelkedne a bére, ugyanis

az észak-angol klub állítólag 10 millió fontos (4,2 milliárd forint) fizetéssel csábítja az idén 42 tétmeccsen 7 gólt és 13 gólpasszt jegyző játékost. Szoboszlai jelenleg 4,2 millió eurós (1,5 milliárd forint) fizetéssel büszkélkedhet a Leipzigben.

Szoboszlai Dominik a Newcastle Unitedben köthet ki Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Szoboszlai átigazolásával kapcsolatos hírekre a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás is reagált a Nemzeti Sportnak, amelyben elmondta, hogy a bajnokság befejeztével hamarosan a konkrét tárgyalások is kezdődhetnek.

"Dominik jelenleg kizárólag az idény hátralévő mérkőzéseire koncentrál. A német bajnokságban dobogós helyekért harcolhat a lipcseiekkel, a Német Kupában pedig tavalyhoz hasonlóan ismét döntőbe jutottak a csapattal. Azt elmondhatom,

- jelentette ki Esterházy.

Szoboszlainak 2026-ig van érvényes szerződése a Bundesliga-csapattal, a kivásárlási ára 70 millió euró körül mozog.