Újabb korábbi Manchester United-legenda távozik egy holland sztárcsapattól

fbl Horizontal BUST PRESS CONFERENCE SIDE BY SIDE SPORTS SHIRT
Edwin van der Sar és Marc Overmars a csapat brazil sztárjával, David Neressel
Vágólapra másolva!
Hét év után távozik a holland rekordbajnok Ajax igazgatói székéből Edwin van der Sar, jelentette be a klub és a sportvezető.

Az 52 éves, korábbi 130-szoros holland válogatott kapus azt követően jelentette be a lemondását, hogy a 36-szoros bajnokcsapat az idei szezonban nem elég, hogy harmadik lett, de 69 megszerzett pontjával bántóan távol volt nem csak a 82 ponttal bajnok Feyenoordtól, de még a 75 pontos PSV Eindhoventől is.

A Telegraaf című holland lap szerint Van der Sar az elmúlt másfél évben folyamatosan a kritikák kereszttüzében volt, a többség őt okolta Marc Overmars sportigazgató távozásáért, és Erik Ten Hag vezetőedző elvesztéséért, ezzel együtt pedig a klub sportszakmai összeomlásáért is.

Mostani harmadik helyével az Ajax lemaradt a Bajnokok Ligájáról is, az amszterdamiak csak az Európa-liga főtábláján kaptak helyet.

Nehéz idők járnak a korábbi Manchester United-legendákra: az angol sztárcsapat történetének talán legjobb kapusaként számontartott Van der Sar előtt pár nappal a klub korábbi csatára, Ruud van Nistelrooy hagyta ott a PSV vezetőedzői állását.