Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál irányította Hertha labdarúgócsapata egyre kilátástalanabb helyzetben van, és alighanem már csak a csodában bízhatnak.

A berlini csapatnak Dárdai Pállal sem megy, ugyanis két vereséget szenvedett a Bundesligában, amellyel továbbra is utolsó. A német Bild információi szerint a fővárosi együttesnél már a másodosztályra készülnek, emiatt pedig drasztikus döntéseket hoztak. A hírek szerint

a kiesés után az idősebb és magas fizetésű játékosokat menesztik a kiesés után, és a jövőben fiatalokra építik a csapatot.

A csapatnál maradó futballisták pedig 30-40%-os fizetéscsökkentésre számíthat. Utóbbi döntés szinte elengedhetetlen, mivel a jelenlegi 48 millió eurós televíziós jogdíjak csaknem a feleződnek és 22,8 millió euróra lesz a másodosztályban, emellett a szponzoroktól és a reklámokból befolyó összegek is jelentősen megcsapannak, így a teljes forgalom 141,8 millió euróról 90 millióra csökken.

Dárdai marad a Herthánál Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A német lap továbbá úgy értesült, hogy nemcsak a focisták sínylik meg a kiesés miatti szankciókat, ugyanis nagyjából 150 irodai alkalmazott csaknem egyharmadát el fogják bocsátani. A hírek szerint

Dárdai Pál sorsáról is döntött a klub, a magyar edző biztosan marad.

A korábbi tervek arról szóltak, hogy a magyar szakember az akadémiai vezetésben folytatná, azonban nem kizárt, hogy fővárosiak jövőre is vezetőedzőként számítanának rá, főleg, hogy a 47 éves szakember kiválóan ért a fiatalok nyelvén, évekig dolgozott a BSC utánpótlásában.

A végső döntést később hozza a meg a Hertha vezetése.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a Hertha hat ponttal van lemaradva az osztályozós helyezéstől. Dárdaiék a hétvégén az ugyancsak kiesés ellen küzdő Stuttgartot fogadják, és ha kikapnak, akkor gyakorlatilag már csak matematikai esélyük marad a bennmaradásra.