Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 91-szeres spanyol válogatott Jordi Alba a 11 év után távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatától.

A 34 éves balhátvéd szerződése 2024 nyaráig érvényes, azonban Fabrizio Romano, az átigazolásokban jártas olasz újságíró azt írta a hivatalos Twitter-oldalán, hogy Jordi Alba szabadon távozhat, így minden bizonnyal a szezon végén szerződést bont a katalán csapattal.

Jordi Alba távozása újabb lépés lehet a hétszeres aranylabdás Lionel Messi visszatéréséhez. A katalán csapat továbbra is borzalmas anyagi helyzetben van, de az már korábban eldőlt, hogy a szezon végén távozik a csapatkapitány, Sergio Busquets, aki az évi 37 millió eurós fizetésével a klub legjobban fizetett játékosa volt, ez pedig komoly összeget szabadít fel a katalán klub bértömegéből.

Jordi Alba rengeteg gólpasszt adott Messinek Forrás: AFP/Lluis Gene

A 34 éves balhátvéd évente 20,8 millió eurót keresett Barcelonában, így az ő távozásával is komoly pénzt spórolnak, ezzel pedig újabb lépést tehetnek Messi visszacsábítása felé.

Jorda Alba 2012 nyarán igazolt Barcelonába. 11 év alatt hat bajnoki címet, öt Király-kupát, négy spanyol Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, egy Európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnokságot nyert a csapattal. 458 meccsen 27 gólt lőtt és 99 gólpasszt adott.