A MU és a City korábbi argentin sztárja elmondta, miért nem volt hajlandó megtanulni angolul

Horizontal JOY FOOTBALL MATCH SOCCER PLAYER RAISED HAND FRONT VIEW BACK VIEW
Manchester United's Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammate Carlos Tevez after scoring the second goal against al-Hilal during their football match at King Fahd Stadium in Riyadh, 21 January 2008. Hilal won the match 3-2. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR / AFP PHOTO / HASSAN AMMAR
Vágólapra másolva!
Carlos Tévez, aki három csapatban összesen hét évet töltött a Premier League-ben, most elárulta, hogy miért nem volt hajlandó megtanulni angolul.

A 2021-ben 37 éves korában visszavonult argentin csatár 2006 és 2013 között sorrendben a londoni West Hamben, a Manchester Unitedben és a Manchester Cityben focizott, utóbbi két csapattal három bajnoki címet nyert, sőt a MU-val még egy BL-győzelmet is ünnepelhetett, több más trófea mellett.

Ennek ellenére nem volt hajlandó megtanulni angolul, igencsak feladva így a leckét a spanyolul nem tudó csapattársainak és edzőinek. Most a DSports Radiónak nyilatkozva elárulta döntésének hátterét.

Carlos Tévez (szemben) nem kereste a lehetőséget a barátkozásra Forrás: AFP/Hassan Ammar

"Kultúrális problémáim voltak az angolokkal. Nem akartam megtanulni angolul, azt akartam, hogy ők tanuljanak meg spanyolul. Volt egy nagybácsim, aki a River Plate-ben játszott, ő az egyetlen River-drukker a családban. A tartalék csapatban játszott, és már éppen bemutatkozhatott volna az első csapatban, amikor kitört a falklandi háború, őt pedig behívták katonának. Rengeteget szenvedett, miután hazatért, alkoholista lett. Ez nagyon mély nyomot hagyott bennem, mert nagyon közel állt hozzám" - fedte föl makacssága okát Tévez.

"Hét évet töltöttem Angliában, és úgy voltam vele, dolgozni vagyok itt, ha beszélgetni akar velem valaki, tanuljon meg spanyolul" - mondta öntudatosan az egykori kiváló csatár.

A falklandi háború az Atlanti-óceán déli részén lévő Falkland-szigetek (spanyolul Malvinas-szigetek) birtoklásáért zajlott 1982-ben Nagy-Britannia és Argentína között. A 74 napos háborúban 649 argentin és 255 brit katona mellett három civil vesztette életét.