Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő RB Leipzig a hivatalos Youtube-csatornáján egy vicces játékra invitálta Szoboszlai Dominikot. A magyar válogatott csapatkapitányának korszakos magyar focisták közül kellett mindig kiválasztania a legjobbat, így megtudhatjuk, hogyan döntött, amikor Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs között vacillált, de persze a legnehezebb helyzetben akkor volt, amikor önmaga és Puskás Ferenc között kellett választania.

A "Pick One" (Válassz egyet) elnevezésű játék lényege, hogy a játékosnak mindig két focista közül kell kiválasztania, hogy ki a jobb játékos.

Szoboszlainak először Szalai Ádám és Détári Lajos között kellett választania, majd Détári kiejtése után Gera Zoltánnal és Huszti Szabolccsal szemben is Szalait favorizálta. Ezután Szalai kiesett, mert a válogatottsági csúcstartóval, Dzsudzsák Balázzsal kellett megküzdenie. Dzsudzsák aztán Dárdai Pállal, Willi Orbánnal és Király Gáborral szemben is csatát nyert, azonban Gulácsi Péterrel szemben már alulmaradt.

Szoboszlainak dönteni kellett önmaga és Puskás Ferenc között Forrás: Youtube/ RB Leipzig

Ezt követően merült fel Szoboszlai neve is a játékban. A 22 éves középpályás Schäfer Andrást, Kocsis Sándort, valamint Puskás Ferencet is maga mögé utasította.

– mondta a magyar válogatott csapatkapitánya, aki az idei szezonban 36 meccsen öt gólt lőtt és 13 gólpasszt adott az RB Leipzigben.