Vágólapra másolva!
Az NB II listavezetője, a Diósgyőri VTK  a rendes játékidő ráadásában egy óriási potyagóllal fordított a kupadöntős Budafok otthonában a 31. forduló zárásaként. Ezzel egy időben a második helyen álló MTK hazai pályán 2-0-ra kikapott a Haladástól.

Nem sok helyzetet hozó első félidő után a 66. percben a Budafok szerzett vezetést a házi góllövőlistát vezető Beke Péter találatával. A csatárnak a bajnokságban ez volt a 14., összességében pedig már a 20. gólja a szezonban.

Azonban csak hét percig vezetett a ZTE elleni Magyar Kupa-döntőre készülő Budafok, mert a csereként pályára lépő Könyves Norbert passzából a szintén csereként beálló Jurek Gábor kiegyenlített a 73. percben. A hajrában mindkét csapat előtt voltak kisebb lehetőségek, majd a 91. percben a hazaiak kapusa, Gundel-Takács Bence a diósgyőri csatár, Lukács Dániel lábára passzolta a labdát, aki nem is hibázta el a ziccert.

A diósgyőri gólt eredményező döbbenetes hibát ide kattintva tudja megnézni!

Érdekesség, hogy Lukács nem régiben a Dorog ellen kísértetiesen hasonló körülmények között szerzett ugyancsak győztes gólt.

A DVTK a győzelemmel megerősítette vezető helyét a tabellán, különösen azok után, hogy az MTK 18 veretlen bajnoki után hazai pályán 2-0-ra kikapott a Haladástól. A fővárosi kék-fehérek utoljára október 16-án kaptak ki a bajnokságban, akkor 3-2-es vereséget szenvedtek, méghozzá Szombathelyen a Haladástól.

Eredmények, NB II, 31. forduló:
Budafoki MTE - DVTK 1-2 (1-0)
MTK - Haladás 0-2 (0-1)
Szentlőrinc - Győri ETO 0-0

Az NB 2 állása a 31. forduló után Forrás: MLSZ