Vágólapra másolva!
A szombati nap sem telt eseménytelenül a sportvilágban, most egy helyen mutatjuk meg az április 15-én történt legérdekesebb sporthíreket! Visszapillantó.

Mesébe illő történet. Kétkezi munkásként napi tíz órákat gürcölt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus sztárja, Federico Gatti, aki immár olasz válogatottnak mondhatja magát.

Federico Gatti nagy utata járt be Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Isabella Bonotto

Egy hét alatt összeomlott a Bayern München egész szezonja. Ezen az sem segített, hogy a bajor sztárcsapat nem bírt otthon szombaton a Hoffenheimmel.

A Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) össztűz alá került, miként a sportág egyetlen magyar női egyéni Európa-bajnoka, Sebestyén Júlia is, akit az „oroszbarátság" mellett egyik volt tanítványának édesanyja burkoltan gyermekbántalmazással is megvádolt a MOKSZ-hoz eljuttatott panaszlevelében. Sebestyén Júlia úgy fogalmazott: lejárató kampány indult ellene.

Sebestyén Júlia reagált a vádakra Forrás: MTI/EPA/Valda Kalina

Mindössze 34 éves korában meghalt a sztárbirkózó, James Pasquale. A Jimmy the Jester művésznéven ismert sportoló autóbalesetben vesztette életét.

Öt nyeretlen NB I-es meccs után tudott újra nyerni a Ferencváros, amely a kieső helyen álló Budapest Honvéd csapatát tudta legyőzni 3-0-ra. A Vasas nagy meglepetésre 1-0-s hátrányból felállva, 4-1-re nyerni tudott a Mezőkövesd ellenfeleként az NB I-ben.

A Ferencváros gólszerzői: Marquinhos, R. Mmaee és Owusu Forrás: fradi.hu

Hiába szerzett vezetést a Chelsea a Brighton ellen, ezt a meccset is elveszítette a londoni csapat, azaz Frank Lampard három vereséggel kezdett a kispadon. A francia bajnokságban hazai pályán nyert 3-1-re a Paris Sain-Germain csapata a második helyezett Lens ellen, Mbappé és Messi is megvillant. A spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Cadiz a Real Madrid csapatát fogadta. A gólnélküli első félidő után Nacho Fernandez góljával megszerezte a vezetést az óriási helyzeteket kihagyó madridi csapat, majd Asensio találatával végleg eldöntötte a meccset Ancelotti gárdája.