Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Manchester City és Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere érdekes kijelentést tett, ugyanis szerintük a szerdai meccs nem dönt a bajnoki címről.

A szerdai meccs előtt az Arsenalnak öt pont előnye van, de a City két meccsel kevesebbet játszott, így a vesztett pontok tekintetében már jobban áll, mint a londoni csapat és ha valamelyik csapat nyerni tudna, az nagyon kedvező helyzetből várhatná a folytatást.

A két csapat februári meccsét a Manchester City 3-1-re nyerte Londonban, és az Arsenal nincs túl jó formában, zsinórban három döntetlenen van túl.

„Nagyon fontos meccs, de nem döntő jelentőségű, hiszen még sok meccset kell majd játszani" – mondta Guardiola, akinek a segítője volt Arteta 2019-ig. „Kevesebbet találkozunk, kevesebbet beszélünk, de továbbra is remek a kapcsolatunk" - mondta.

A Manchester Citynél korábban együtt dolgozott Pep Guardiola és Mikel Arteta Forrás: AFP/Peter Powell

Az Arsenal a bajnokságban és az FA-kupában is kikapott a Citytől, 2004 óta nem nyert bajnoki címet és a legutóbbi, Southampton elleni 3-3-as meccs után komoly veszélybe került az újabb bajnokság lehetősége.

„Ha nyerünk szerdán, akkor sem nyertük meg a bajnokságot. Talán nő az esélye, de öt meccs ebben a bajnokságban épp elég kockázatot rejt. Tudtuk, hogy itt nehéz meccs vár majd ránk, de nem ez dönti el a szezont. Hiszünk magunkban, ezt pedig meg is fogjuk mutatni szerdán" – mondta Arteta, aki Guardiola szerint új szintre emelte a londoni csapatot.

Arteta várhatóan nem számíthat Granit Xhakára és William Salibára sem.