A Real Madrid elleni súlyos vereség után kirúgta edzőjét Ronaldo futballklubja

Real Valladolid CF v Athletic Club - LaLiga Santander NurPhoto General news Soccer Soccer Match La Liga Santander LaLiga 2023 Horizontal SPORT
Pacheta sorsát a Real Madrid ellen elszenvedett 6-0-s vereség pecsételte meg
Vágólapra másolva!
A Real Madridtól elszenvedett 6-0-s vereséget követően távozik a Real Valladolid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Juan José Rojo Martín. A szintén La Ligában szereplő Espanyol együttese is menesztette edzőjét, a katalán klubot már nem Diego Martínez irányítja. 

A Valladolid, amelynek a korábbi világbajnok labdarúgó, a brazil Ronaldo a társtulajdonosa, hétfőn jelentette be, hogy 75 mérkőzés után elválnak útjai az 55 éves, Pacheta néven ismert szakemberrel, akinek a nyáron járt volna le a szerződése.

A csapat nyolc győzelemmel, négy döntetlennel és 15 vereséggel a 16. helyen áll a bajnokságban, és mindössze három pontra van a kieső zónától.

Pacheta 15 évig volt profi labdarúgó, az élvonalban csaknem kétszáz alkalommal, a másodosztályban pedig több mint száz mérkőzésen lépett pályára. Edzőként több spanyol gárda (Real Oviedo, FC Cartagena, Hércules CF, Elche, Huesca) mellett dolgozott Lengyelországban (Korona Kielce) és Thaiföldön (Ratchaburi FC) is.

Pacheta sorsát a Real Madrid ellen elszenvedett 6-0-s vereség pecsételte meg Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

A katalán Espanyol is az edzőváltás mellett döntött, az együttes az eddigi eredményei alapján volt kénytelen szerződést bontani a 42 éves Diego Martínezzel a La Ligában való bennmaradás érdekében.

Az Espanyol legutóbbi négy mérkőzésén kikapott, a szezonban mindössze hatszor hagyta el győztesen a pályát, így

a tabellán kilenc döntetlennel és 12 vereséggel jelenleg a 17. helyen áll, és csak egy ponttal előzi meg az utolsó előtti, 19. Valenciát.

Martínez 31 találkozón irányította az Espanyolt, és 2024 nyarán járt volna le a szerződése. Martínez 2010-től hét éven keresztül a Sevillánál dolgozott az ifjúsági, a harmadik, majd a második csapat trénereként, illetve a felnőtt együttes pályaedzőjeként. Később az Osasuna és a Granada vezetőedzője volt. A hírek szerint a katalán klub következő edzője a csapat korábbi játékosa, Luis Garcia lesz.