Hiába kapálózik, Oliver Kahn lehet a Bayern München újabb áldozata

Bayern Munich - Manchester City Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
19 April 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Manchester City, knockout round, quarterfinals, second leg at the Allianz Arena. Oliver Kahn, CEO of FC Bayern München AG, stands in the stadium before the match. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az 53 éves korábbi Bayern München legenda, Oliver Kahn 2021 óta a müncheni klub vezérigazgatója. A klubnál az utóbbi években meghozott döntéseknek ő az első számú felelőse, így könnyen lehet, hogy az ő állásába is kerülhet majd a csapat szokásosnál gyatrább szereplése.

A Bayern München 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligájában a negyeddöntő visszavágóján, de így is 4-1-es összesítéssel estek ki a bajorok, akiknek valódi esélyük nem volt a továbbjutásra, ráadásul a klub korábbi edzője, Pep Guardiola leckéztette meg a csapatot.

Kahn első és második évében is magabiztosan lett bajnok a Bayern, de egyszer sem jutott el a BL vagy a Német Kupa legjobb négy csapata közé.

Kahn legnagyobb hibái közé sorolja a Bild, hogy nem sikerült megtartania David Alabát, aki ingyen igazolt a Real Madridhoz, majd 120 millió eurót költött az Upamecano, De Ligt kettősre, ami azért alapos visszalépésnek tűnik.

Kahn rekordösszegért hozta a csapathoz az akkor 33 éves Julian Nagelsmannt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Elvesztette az első helyet a Bundesligában, majd a City elleni párharc előtt döntött Kahn, elküldte Nagelsmannt és hozta Tuchelt, akivel hatból csak két meccset nyert a Bayern, kiesett a kupából és a BL-ből, ráadásul összeverekedett két játékosuk, Mané és Sané.

Oliver Kahn komoly nyomás alatt van Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Kahn hibájának tartják még, hogy elengedte Lewandowskit, akit nem pótoltak megfelelően, nem véletlen, hogy nem egy klasszikus csatár, hanem Musiala a csapat legeredményesebb játékosa.

„A visszavágón láthattuk, mire is képes ez a csapat. Sok olyan dolgot láttam, amire szükségünk lesz a bajnokság utolsó fordulóiban. A csapat mindent bevetett, nem érdemlik meg a játékosok, hogy hibáztassuk őket. Jó lett volna, ha a Freiburg és a Manchester City ellen is sikerül a továbbjutás, de

Folyamatosan megkérdőjelezzük a saját döntéseinket, de most az a fontos, hogy megnyerjük a bajnokságot és utána újra sok kérdést kell feltennünk magunknak és rengeteget kell agyalnunk azon, hogy hogyan tovább" – mondta a City elleni visszavágó után Kahn, aki azt is elárulta, rekordbüntetést kapott a verekedő Sadio Mané, amivel az ügyet lezártnak tekintik.

Kahn szerződése 2024 végéig szól, de a legfrissebb hírek szerint már elkezdődött a folyamat, aminek a végén eltávolítják a csapat éléről és akkor könnyen lehet, hogy vele együtt távozik a sportigazgató, Hasan Salihamidzic is.