Gera Zoltán elvitte Rácalmásra az Európa-liga trófeát

Gera Zoltán együtt focizott a ankook Tire Magyarország Kft. dolgozóival
Vágólapra másolva!
A korábbi 97-szeres magyar válogatott Gera Zoltán szerdán ellátogatott a Hankook Tire rácalmási gyárába, ahol az Európa-liga-döntő nagyköveteként bemutatta a trófeát, ezt követően pedig a gyár dolgozóval együtt pályára lépett és megcsillogtatta fantasztikus technikai tudását.

A duol.hu azt írja, hogy Gera Zoltán a megérkezés után rögtön pályára is lépett. A korábbi 97-szeres válogatott focista a Hankook Tire Magyarország Kft. dolgozóival közösen teljesítette az ügyességi pálya labdás feladatait, és elismerősen csettintett egy-egy szép csavarás, emelés, célba lövés láttán.

A próbákra vállalkozó dolgozók tesztelhették az Európa-liga döntőjének hivatalos labdáját is. Az átmozgató gyakorlatok után jött a közös fotózás, amelyen az U21-es válogatott szövetségi kapitánya mellett a másik főszereplő az Európa-liga-trófea volt, amely már hétfőn megérkezett a rácalmási Hankook gyárba.

Gera Zoltán együtt focizott a ankook Tire Magyarország Kft. dolgozóival Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő/duol.hu

A vállalkozó kedvű Hankook-dolgozók próbára tehették tudásukat a második számú európai labdarúgó sorozat történetéből, valamint Gera Zoltán nemzetközi sikerekben is gazdag pályafutásából is. Érdemes volt jól szerepelni, hiszen az ügyességi pályán, valamint a kvíz során jól teljesítők együtt ebédelhettek a magyar válogatott egykori klasszisával. A baráti hangulatú ebéden, Gera Zoltán mesélt angliai pályafutásának legemlékezetesebb pillanatairól, a Ferencváros-Újpest rivalizálás kulisszatitkairól, valamint arról is, hogy 2003-as találkozót kommentjeit olvasva döntött úgy, nem foglalkozik tovább az úgymond "szakértők" sokszor bántó véleményeivel. A sors úgy hozta, hogy az ebédlőasztalnál a fradista Gera éppen egy újpesti szurkolóval került szembe.

– idézi a duol.hu Gera Zoltánt, akit legkedvesebb góljáról is kérdeztek.

Gera portugáloknak lőtt gólját a 2016-os Eb legszebb góljának választották Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

„Bármerre is megyek az országban, e kérdés természetesen szóba kerül. A szurkolókban leginkább az Európa-bajnokságon a portugálok ellen lőtt gólom ugrik be. Számomra is örök emlék az a találkozó, de hasonlóan jó érzésekkel gondolok vissza a Liverpoolnak, a Manchester Unitednek, a vagy a Juventusnak szerzett gólokra is" - tette hozzá 43 éves klasszis, aki 2018 nyarán vonult vissza a profi labdarúgástól.

A program zárásaként kisorsolták azt a szerencsés harminc dolgozót, akik ott lehetnek majd május 31-én a budapesti Európa-liga-döntőben, a Puskás Arénában.

A Gera Zoltánnal készült bővebb interjú a linkre kattintva olvasható el.