Vágólapra másolva!
Fogadási csalással vádolják hazájában a Mezőkövesd Zsóry FC-ben szereplő romániai futballistát, Steliano Filipet.

A borsodi csapat focistája még előző klubja, a Dinamo Bukarest játékosaként egy Mioveni elleni 2022. április 15-i bajnokin követett el gyanúra okot adó tettet. A Gazeta Sporturilor cikke szerint a játékos az ominózus meccs első perceiben rövid időn belü négyszer is szabálytalankodott, és az utolsó eset után sárga lapot kapott. A meccs másnapján a Nemzetközi Szövetség a Fogadások Tisztaságáért nevű szervezet észlelte, hogy a találkozó előtt szokatlanul magas összegekben fogadtak arra, hogy Filip már első 25 percben sárga lapot fog kapni.

A szervezet az ilyenkor szokásos módon értesítette az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), akik riasztották a román szövetséget, ahonnan a lapnak meg is erősítették, hogy valóban vizsgálat folyik az ügyben.

Csütörtök délután a védő jelenlegi klubja, a Mezőkövesd hivatalos közleményben reagált a sajtóhírekre.

"A Steliano Filipről megjelent hírekre reagálva, nem szeretnénk foglalkozni az esettel, ugyanis ez az illetékes szervek feladata. Addig, amíg nem születik eredmény a vizsgálat során, kiállunk a játékos mellett. Mi jelen helyzetben kizárólag a következő feladatunkra, a Vasas elleni bajnoki mérkőzésre szeretnénk összpontosítani" – írja honlapján a klub.

Stliano Filip talán ismeretlen az Origo olvasóinak. Ő az a focista, akit még a Dunarea Calarasi védőjeként ököllel megütött az akkor éppen a Nagyszebent (Hermannstadt) irányító korábbi magyar válogatott focista, Miriuta Vasile.

És ugyancsak ő volt az, aki talán az idény legnagyobb helyzetét hagyta ki februárban a Honvéd elleni bajnokin.