Szoboszlait kritizálta a korábbi magyar szövetségi kapitány

Shakhtar Donetsk v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League NurPhoto General News Soccer Soccer Match Soccer Champions League Horizontal SPORT CHAMPIONS LEAGUE UEFA
Dominik Szoboszlai (RB Lipsk) during the UEFA Champions League group F match between Shakhtar Donetsk and RB Leipzig at The Marshall Jozef Pilsudski's Municipal Stadium of Legia Warsaw on November 02, 2022 in Warsaw, Poland. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus a Bayern München és a Manchester City közötti Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt az M4 Sportnak elmondta, mi hiányzik a magyar fociválogatott csapatkapitányának játékából.

A magyar labdarúgó-válogatottat 2004-ben és 2005-ben irányító, Németországgal játékosként világ- és Európa-bajnok szakember elismerte Szoboszlai Dominik teljesítményét, de szerinte a nagyobb csapatok ellen a Lipcsében még nem mutatta meg, hogy mire képes.

„Egyelőre a Leipzigben kell kitűnnie. Láttam, hogy a Hertha ellen milyen kiválóan teljesített, ő volt a második félidő legjobb játékosa.

Egy-két évet még el kell töltenie Lipcsében, és utána léphet tovább egy nagyobb klubba" – mondta az egykori aranylabdás.

Matthäus szerint Szoboszlainak egyelőre jó helye van Lipcsében Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Matthäus a Hertha BSC frissen kinevezett régi-új edzőjérő, Dárdai Pálról is elmondta a véleményét.

Jól ismeri a klubot, a játékosokat, az utánpótlást és magát a labdarúgást, emellett szereti is a Herthát. Szerintem a klubvezetés jó döntést hozott, mikor őt választották, hogy tartsa benn a csapatot a Bundesligában."