Óriási volt a feszültség, egymásnak estek a felek a legnagyobb vasárnapi rangadón - videó

SSC Napoli v AC Milan - Serie A Soccer Serie A Napoli Diego Armando Maradona Milan Calcio AC Milan Italia Naples SSC Napoli Stadio Diego Armando Maradona Luciano Spalletti manager Serie A match Rafael Leao ball 6 March Horizontal FOOTBALL PHOTO
Rafael Leao of AC Milan controls the ball while Luciano Spalletti manager of SSC Napoli gestures during the Serie A match between SSC Napoli and AC Milan at Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy on 6 March 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető Napoli hazai pályán 4-0-ra kikapott a címvédő Milantól az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. A nápolyiak vezetőedzője, Luciano Spalletti már a félidei kétgólos hátránynál olyan ideges volt, hogy az ellenfél gólszerzőjével vitázott.

Az első találatot szerző Rafael Leaónak a gólöröme is látványosra sikeredett, a szögletzászlóhoz futva azonban olyan mozdulatokat tett, ami Spallettinek nem tetszett. A Napoli vezetőedzője ezért a félidőben az öltözőfolyosón ezt számonkérte a portugál játékostól, aki azonban tagadta, hogy az öröme az ellenféllel szembeni tiszteletlenséget fejezte volna ki.

Spallettit ezután a Milan technikai igazgatója, Paolo Maldini vette kezelésbe, aki ezt mondta az ellenfél trénerének:

Maldini ezzel arra utalt, hogy a vereség ellenére is 16 pontos a Napoli előnye a tabella élén, és történelmi tett lenne, ha innen elveszítené a bajnokságot Spalletti együttese.

A Napoli és a Milan egyébként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is találkozni fog egymással, ebből a szempontból demotiváló lehet a nápolyiaknak a vereség. Spalletti azonban úgy érzi, éppen hogy jól jött ez a pofon a csapatának.