Közel került a halálhoz a legendás magyar focista

Sallai Sándor, válogatott labdarúgó, 1986
Budapest, 1986. március 16. Magyarország -Brazília válogatott labdarúgó mérkőzés március 16-án a Népstaionban: 3-0. A képen Sallai Sándor és Alemao küzd a labdáért. MTI Fotó: Németh Ferenc
Vágólapra másolva!
Sallai Sándor a múlt héten került kórházba, ahonnan azóta már saját felelősségre kiengedték az orvosok. Az 55-szörös magyar válogatott labdarúgó a Ripostnak elmondta, miként élte meg a megpróbáltatásokat.

A két világbajnokságon is játékosként szerepelt Sallai – aki a jelenlegi Freiburg-focista Sallai Roland nagybátyja – elmondta, hogy vezetés közben kezdett nyomást érezni a fejében.
„Az orrom tele lett, és ki is akartam fújni, hátha megkönnyebbülök.

Gondoltam, ennek fele sem tréfa és hívtam a lányomat, aki szerencsére rögvest a mentőket tárcsázta. Hamar jöttek, azonnal megmérték a vérnyomásomat, ami kétszáz felett volt.

Sallai Sándor (fehér mezben) harcol kanadai ellenfelével az 1986-os vb-n Forrás: AFP/Georges Gobet

Az egykori játékost azonnal kórházba vitték, ahol hamar stabilizálták az állapotát, majd saját felelősségére hazaengedték. Noha az incidens miatt nem tudott ott lenni a hétvégén a Ferencváros és a Budapest Honvéd közötti bajnokin, értesült róla, hogy a vendégszurkolók transzparensen kívántak neki jobbulást, hiszen Sallai anno a Debrecen mellett a kispestieknél játszott aktív focistaként.

– mondta Sallai, aki szerint a családja is azonnal összefogott érte, még a német Bundesligában gólt szerző és gólpasszt adó unokaöccse is rögtön telefonált, amikor értesült a történtekről.

Sallai Sándor azt az utasítást kapta az orvosoktól, hogy a közeljövőben karban kell tartania a vérnyomását.